Общински служители освежиха кът за отдих в Стара Загора

4287
Общински служители освежиха кът за отдих в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Близо 60 служители на Община Стара Загора се включиха днес в акцията, посветена на националната кампания „Да изчистим България заедно“. Оборката на зелени площи и пътеки из най-красивия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“ събра десетки чували с пластмасови чашки, опаковки от сладкиши и снаксове, безброй угарки от цигари, хартийки и непотребни вещи, мокри кърпички, изхвърлени в природата. Поведени от зам.-кмета Красимира Чахова, едната група се отправи към Аязмото и алеите над Зоопарка. Чувалите бяха оставени на удобно място, за да бъдат извозени от фирмата, която се грижи за чистотата в града. 

Община Стара Загора почете 147 г. от местното въстание

В знак на признателност, Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада почетоха 147 години от Старозагорското въстание с ...

Другата група се събра край едно от емблематичните места в друг старозагорски парк – Стария чинар. Беседките и пейките получиха освежителна боя. Пространството, което привлича малки и големи за раздумка и пикник, бе почистено. Събраните десетки балони, опаковки от хранителни продукти, конфети и посуда за еднократно ползване, напомнят, че е необходимо да се грижим за околната среда и след специалните поводи, които имаме възможност да празнуваме на открито.

Звено „Озеленяване и комунални дейности“ и специализирана група към него за поддържане на паркова мебел поеха ангажимент да се погрижат поетапно за подобряване на състоянието и на останалите скамейки в района. Община Стара Загора получи дарение и подкрепа за инициативата от две старозагорски фирми – „Ате Пласт“, специализирана в производство на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията, както и „Багира“ – технически хипермаркети. 

Необходимите материализа освежаване на различни елементи от площадки и паркови зони, както и торби и ръкавици, ще бъдат осигурени и за националната кампания. Тя ще съедини усилия на малки и големи, в съботния 17-ти септември.

Община Стара Загора ще подпомогне наводнените общини в Карлово

Общинският съвет на Стара Загора ще гласуват отпускане на финансова подкрепа за пострадалите жители на селата Богдан, Каравелово, Слати...

От Министерството на околната среда и водите, чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната (ПУДООС), също бяха доставени консумативи. Във фейсбук страницата(https://www.facebook.com/daizchistimstarazagora), създадена специално за Стара Загора, може да намерите подробности за локациите, където ще бъдат на разположение в утрешния ден ръкавици и чували.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com