X
 
 

Официално: Целият уикенд Гълъбово е дишало повече серен диоксид

3068 0
photo of Официално: Целият уикенд Гълъбово е дишало повече серен диоксид
Снимка: "Брикел" ЕАД
И в неделя в Гълъбово е имало превишение на алармения праг за серен диоксид.

Автоматичната измервателна станция в центъра на града е регистрирала наднормено стойности в 15, 16 и 17 часа - 1072, 1415 и 632 микрограма на кубичен метър при норма от 500 микрограма. От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора са издали предписание за контрол и редуциране на емисиите на серен диокси на всички топлоелектрически централи (ТЕЦ) от комплекса "Марица-изток", както и да се намали товарът на работещите мощности.

3 града остават без парно и топла вода заради ТЕЦ "Брикел"

Спирането на ТЕЦ "Брикел" е напълно неправомерно и може да остави без парно и топла вода 3 български града. Това предупреждава изпълнит...

След прилагането на мерките станцията е отчело намаляване на нивата на  серен диоксид до 136,35 микрограма на кубичен метър в 19 часа. Дежурният екип от РИОСВ е продължил наблюдението на стойностите на замърсителите от всички пунктове за мониторинг на територията на инспекцията. Вчера екоинспекторите са започнали извънредна проверка на място в ТЕЦ "Брикел" ЕАД за спазване на условията на комплексно разрешително. 

На 12 октомври, събота, също бяха измерени стойности над алармения праг и инспекцията взе спешни мерки за овладяване на ситуацията. Вчерашният случай на превишение на стойностите на серен диоксид е втори в рамките на 24 часа в Гълъбово. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално