X
 
 

Ще харесат ли жителите на Казанлък новата пешеходна зона? (СНИМКИ)

7854 0
Ще харесат ли жителите на Казанлък новата пешеходна зона? (СНИМКИ)
Снимка: Община Казанлък
Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в обществено обсъждане на проект за благоустрояване на градската среда на Града на розите отправя община Казанлък. Проектът е за изграждане на продължение на пешеходната зона  по ул. "Ген. Скобелев" до парк "Розариум".Улицата е важна комуникационна връзка за град Казанлък и свързва централната градска част - площад "Севтополис" с парковата среда - парк "Розариум". Продължението на пешеходната зона ще осигури възможности за плавен и хармоничен преход през градската структура, както и за оживяване и възраждане на предприемаческите активности и за формиране на нови социални и културни пространства.

Ще се създадат и възможности за места за срещи и разходки и за провеждане на различни културни мероприятия, алтернативни младежки занимания, неформални представления и събития.Проектът предвижда пешеходната зона да се реши на модулен принцип. Естествените уширения пред част от жилищните сгради трябва да бъдат оформени като площадни пространства и зелени площи. Предвидено е по новопроектираната пешеходна част на улица  "Ген. Скобелев" да се движат и велосипеди - екологична и икономична форма на транспорт.

Атракционно влакче тръгна в Казанлък

Обиколки с атракционно влакче започнаха днес за жителите и гостите на Казанлък. Летните обиколки ще са със следния маршрут на движение:...

Превръщането на участъка в пешеходна зона налага изравняване на настилката и създаване на минимални наклони за отводняване към съществуващите дъждоприемни шахти. Ще бъде ограничено използването на улицата за автомобили със специална пътна организация чрез нови пътни знаци, светлинна сигнализация и съоръжения за регулиране на достъпа.

Ще се позволява преминаването на коли през съществуващите кръстовища и режим на достъп до частните имоти, а скоростта им в пешеходната зона се намалява чрез изкуствени изпъкналости по улиците "Македония" и "Стара планина". Ще бъдат обновени осветлението, дъждоприемните шахти и високото озеленяване, част от което ще бъде запазена.

Общественото обсъждане ще се проведе на 17 юли, сряда, от 17:30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4. Гражданите могат да се запознаят с проекта тук

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители