Учебните занятия в община Павел баня ще започват с химна и издигане на трибагреника

516
Учебните занятия в община Павел баня ще започват с химна и издигане на трибагреника

Две патриотични предложения приеха единодушно днес общинските съветници на Павел баня.

Първото от тях е за издигане на знамето и изпълнение на химна на България в училищата на територията на Община Павел баня.

Граждани поставиха 15-метров трибагреник над Павел баня

15-метров трибагреник се развява от вчера на връх "Поглед" над курортния град Павел баня. Това съобщиха за Actualno.com граждани, включ...

Решението ще влезе в сила след около две седмици има препоръчителен характер за директорите на училищата. Предложението е направено от общинския съветник от ВМРО Недялка Недева, информира Kazanlak.com.

За следващата сесия патриотите се готвят да предложат и забрана на бурките в Павел баня, по примера на другите градове, сподели още пред изданието общинският лидер на ВМРО Николай Марков.

В същото предложение войводите ще включат искане за забрана също и на мисионерите на крайното християнско течение „Свидетелите на Йехова“ да пропагандират, притеснявайки хората от Павел баня по домовете им.

Единодушно днес бе прието и второто патриотично предложение – това на председателя на Общинският съвет и лидер на ДПС в общината Шендоан Халит. То е за издигане на националното знаме на Република България на входовете на Павел баня.

В община Павел баня намериха решение и учениците отново ще пътуват с 50% по-ниски цени на билетите

От днес учениците в община Павел баня отново ще пътуват по старите правила - с 50% намаление в цената на транспорта. Връщането на тази...

Трикольорите ще бъдат огромни - 5 метрови знамена, издигнати върху двайсетметрови пилони, каквито са пилона и знамето на връх Шипка. Ще бъдат монтирани на трите входа на курортния град през това лято, коментира председателят на Общинския съвет Шендоан Халит.

Сред другите по-важни решения, приети от местните старейшини днес, Халит открои предоставянето за безвъзмездно стопанисвана на Пожарната на сградата, в която тя се помещава и предоставянето на терен и право на строеж на Министерството на здравеопазването за изграждане на чисто нов център на Спешната помощ в Павел баня.

Важно за гражданите на Павел баня е взетото днес решение по предложение на кмета Станимир Радевски, отнасящо се до ВиК мрежата на курорта. Павел баня ще кандидатства за безвъзмездна помощ от ПУДОС, с която да доизгради и реконструира водопроводната и канализационна мрежа на града.

С днешните си решения, прочулия се с противоречия местен парламент на Павел баня демонстрира нормализиране на работната среда и разбирателството, в духа на националния девиз - „Силата е в съгласието“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора