В Стара Загора предотвратиха незаконно преминаване на 28 мъже от Афганистан

2018
В Стара Загора предотвратиха незаконно преминаване на 28 мъже от Афганистан
Снимка: iStock/Guliver

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство срещу 23-годишен мъж от гр. Раднево, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона, съобщава "Фокус".

На 1 октомври 2015 г. в гр. Стара Загора, в кв. Железник, в посока за с. Богомилово, се движел микробус „Мерцедес Спринтер“ със старозагорска регистрация, управляван от мъжа. При подаден сигнал със стоп палка от полицейски служител, водачът на автомобила не се подчинил, намалил скоростта и скочил от микробуса. Автомобилът преминал на собствен ход около пет метра и спрял.

Бус с бежанци катастрофира край Стара Загора

Микробус „Мерцедес” с бежанци е бил заловен на изхода на Стара Загора, съобщиха от полицията. Возилото, което е със староз...

Водачът на автомобила опитал да избяга между блоковете в кв. Железник, но е застигнат и задържан от патрулиращи полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 28 мъже от Афганистан, а между тях и непълнолетно лице на 17 г. Те влезли в България без документи за самоличност. Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои мъжът да бъде привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Стара Загора. Обвинението ще е, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено на повече от едно лице. Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева до 20 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com