X
 
 

Временната комисия реши казуса с имота в старозагорския квартал "Казански" 

2652 0
photo of Временната комисия реши казуса с имота в старозагорския квартал "Казански" 
Снимка: Aктуално
Временната комисия, сформирана в общинския съвет на Стара Загора за решаване на конфликта със застрояване на терен в кв. „Казански“, предизвикало недоволството на живеещите в блоковете 32 и 33, е постигнала споразумение със собственика на парцела и с инвеститора. Там се предвиждаше да се построят четири 8-етажни жилищни сгради. Едната от тях е пред завършване, а за втората вече са започнати строителни дейности. 

Срещу терена в "Казански", на който трябваше да се изградят другите две кооперации, временната комисия е предложила два общински терена. Единият е в квартала западно от стадион "Берое", а другият - на ул. "Българско опълчение". Двата терена са с по-голяма площ и затова инвеститорът ще доплати 30 хиляди лева според предварителната оценка на имотите.

Комисията беше сформирана на сесията през юли, след като съветниците отхвърлиха предложението собственика и инвеститора да заменят конфликтния парцел с общински терен в центъра на Стара Загора. Тогава кметът Живко Тодоров призова временна комисия да намери алтернативно решение на конфликта между собственик и инвеститор и недоволните жители на квартал "Казански". 

Решението за замяната на терените вече се разглежда в комисиите и ще влезе в дневния ред на последното за мандата заседание на общинския съвет на 26 септември. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално