Всички ученици в Старозагорско преминават онлайн от утре

2592
Всички ученици в Старозагорско преминават онлайн от утре
Снимка: iStock/Guliver

На свое онлайн заседание кризисният щаб към Областната администрация взе решение всички ученици от 1 до 12 клас да преминат в електронна форма на обучение, считано от утре (21 октомври).

Срещата бе председателствана от областния управител Иван Чолаков. На нея присъстваха д-р Станимир Станков, директор на РЗИ Стара Загора, д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“, управители и представители на болниците в областта, на общините, на РЗОК, РУО, ОД МВР, БЧК, ОДБХ, РДПБЗН и на Тракийския университет.

Иван Чолаков запозна присъстващите с повода за заседанието – обсъждането на заповедта на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров от 19 октомври, от която произтича необходимостта да се вземе решение как в условията на разрастващата се ковид вълна да се процедира с учебните заведения на ниво община.

Д-р Станков представи данни за ситуацията с COVID-19. На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Стара Загора – 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж – 481.83, в Николаево – 330, в Гурково – 589,04, в Павел баня – 233.8, в Опан – 845.07, в Раднево – 857.22, в Гълъбово – 533.4, в Чирпан – 581.12, в Братя Даскалови – 392.55.

Д-р Перчемлиева съобщи предложенията, които са били обсъдили предварително с РУО. Първото от тях беше спиране на присъствените занятия в учебните заведения на територията на област Стара Загора за период от 14 дни. Второто - присъствени учебни занятия да бъдат провеждани само с децата от първи до четвърти клас, а третото - общините, в които заболеваемостта е над 750 души на 100 000, да преминат изцяло на обучение в електронна среда, а тези с над 500 заболели да преминат на ротационен принцип.

След проведена дискусия членовете на Съвета взеха единодушно решението за спиране на присъствените занятия в учебните заведения на територията на област Стара Загора за период от 14 дни, считано от 21 октомври.

Епидемичната обстановка ще бъде постоянно проследявана и след изтичането на този 14-дневен срок ще се вземе решение в каква посока да се продължи.

Протоколът с решението от заседанието беше изпратен на министъра на образованието, който трябва да издаде заповедта за преминаване към електронно обучение на всички ученици от Старозагорска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора