X
 
 

Започва реконструкцията на Северния обход на Казанлък

2273 0
photo of Започва реконструкцията на Северния обход на Казанлък
Снимка: АПИ
С откриване на строителна площадка започва днес работата по третия етап на проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к. „Изток“ в Казанлък. Дейностите по него предвиждат строителство на 1,383 километра водопроводна мрежа и прилежащи съоръжения на обща стойност на поръчката е 411 079 лева, които са осигурени от държавния бюджет. Срокът за изпълнение на дейностите е 45 дни.

С подмяната на водопровода в тази част на квартал “Изток“ ще се реализира и планираното асфалтиране на улиците „Толиати“ и „Олимпиада“, предвидено в Инвестиционната програма на община Казанлък за 2019 г. 317 хиляди лева са предвидени за ремонт на 5900 квадратни метра за асфалтирането на ул. „Олимпиада“ и 1100 квадратни метра за ремонт на южния й тротоар. Със 124 хиляди лева пък ще бъде извършен ремонт на 2520 квадратни метра на ул. „Толиати“. 

Индивидуален турнир по пожароприложни спортове в Казанлък (СНИМКИ) 

24-ма състезатели - пожарникари от регионални служби от цялата страна и членове на спортни пожароприложни клубове, се включиха в Първия...

След реконструкцията на водоснабдяването улици ще бъдат асфалтирани. Предвижда се изграждане на двулентово пътно платно и оформяне на разделителна ивица и изграждане на велоалея от север в ширината на съществуващата сега улица.

Работата по подмяна на водопроводната мрежа в квартала община Казанлък започна през лятото на 2017-а, с която ще се осигури по-чиста питейна вода за жителите на квартала, като се сключиха няколко споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на дейностите през последните години

Поетапната подмяна на водопровода в най-стария жилищен комплекс на Казанлък пък позволи на общината да направи значителни подобрения за асфалтиране на важни улици, изграждане на тротоари, монтаж на осветление, изграждане на нови междублокови пространства и зони за отдих.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители