Борисов: ДАНС проверява кои са "доброжелателите" на Румен Радев

4649
Борисов: ДАНС проверява кои са "доброжелателите" на Румен Радев
Снимка: БГНЕС

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България". Това заяви българският премиер Бойко Борисов, визирайки посещението на президента Румен Радев в Естония заради инициативата "Три морета", което се провали, тъй като се оказа, че Радев е бил в контакт с болния от коронавирус ръководител на ВВС.

Заради полемиката дали трябва да влезе под карантина и дали всъщност е заразен, президентът си направи два PCR теста, като и двата са отрицателни. "Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с Covid-19. Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония", каза снощи Радев, макар че естонският президент обяви официално, че делегацията е била под карантина в хотела ѝ, а журналисти, които са пътували с нея, са го потвърдили.

"Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем", добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

"Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива", уточни Борисов и подчерта, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива. Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета".

Отрицателен е и вторият тест на Румен Радев

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от ...

И още

Борисов се похвали във Facebook с две видеа от днешното заседание на правителството, което се проведе онлайн. Първото е посветено на 50-те лева добавка за пенсионерите, а второто - на т.нар. суперкомпютър. Затова на днешното правителствено заседание е взето решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на "София Тех Парк" с над 20 милиона лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com