БСП иска оставките на Симеонов и Валентин Радев, криели схеми по границата

3997
БСП иска оставките на Симеонов и Валентин Радев, криели схеми по границата
Снимка: БГНЕС

БСП иска "незабавно" оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от думите на "червените" Корнелия Нинова в декларация от името на група в Народното събрание.

Причината - вчерашното решение на Министерски съвет оградата по границата с Турция да е обект на националната сигурност.

Според соцлидера възникват много въпроси от това решение - защо се прави, какви ще са резултатите и каква е целта. "Опит ли е това да се скрие информация", зачуди се Нинова, като попита управляващите дали това означава, че и депутатите няма да могат да поставят въпроси за оградата.

"Няма да можем да подлагаме и министрите на парламентарен контрол по тази тема, защото оградата ще е обект на националната сигурност", заяви още тя.

БСП щяло да предлага свои приоритети за европредседателството

БСП ще излезе със свои предложения за приоритети по време на председателството, които ще предложи в българския парламент в подкрепа на ...

"Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, за потоците мигранти и т.н. Напомням, че за изграждането на оградата са похарчени и европейски средства“, припомни "червеният" лидер.

Тя попита дали филмът на BBC, че корумпирани власти помагат на мигранти да преминат по пътя на Европа е заплаха за националната сигурност.

„Декларираме че поемам цялата и наказателна отговорност, ако такава ще има за това, което ще кажа. За нас причината точно вчера и по този начин да бъде взето това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима кадри говори със свидетели, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица", разясни Корнелия Нинова.

По думите ѝ депутатът от БСП Йончева има заснети кадри, от които се вижда как в реално време преминават организирани групи мигранти. "Тя разговаря със свидетел и този филм показва паднала ограда, отворени шахти, преминаване безконтролно със стълби и под оградата“, заяви Нинова.

Тя се закани, че БСП ще пусне филма за корупцията по границата на всички европейски посланици. Нинова отправи призив към премиера Бойко Борисов да гледа филма и да разпореди ареста на "червените", задето са изнесли информация за националната сигурност. 

Нинова поиска Борисов да обясни пред НС за нови натовски сили в Румъния

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да разясни информацията, появила се в няколко меж...

Отговорът на ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов не остана длъжен на соцлидерката. По думите му декларациите на БСП се превръщат в начин за отклоняване на проблемите на хората и проектобюджетът за идната година.

„Не бих паднал на нивото на неща, които не отговарят на истината и да вкарвам в заблуждение медиите. По никакъв начин не се ограничава възможността, ако някой има съмнения да сезира съответните органи", призова той "червените".

Той се обърна към Нинова, като заяви, че обича да направи медийно присъствие да създадете фалшиви новини, като по този начин си мисли, че може да е алтернатива на управлението.

„Много ми е интересно, защо никой не говори тук за финансирането на кампаниите и на президентските и на парламентарните избори", смени рязко темата Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика