Поредна порция чат между Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за помилване на затворник

17536
Поредна порция чат между Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за помилване на затворник
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува нова серия от снимки на разговори между президентския секретар по правните въпроси и борбата с корупцията Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков, част от аферата "Боклукгейт".

Според публикуваното, този път разговорът се въртял "вероятно" относно осъден на 6 години за данъчни престъпления затворник. Той е осъден от румънски съд - заради укриване на данъци от над 2 млн. евро, но лежи в Софийския затвор. Разговорите са от април-май, 2020 година.

Радев не бърза да маха Пламен Узунов, защото не вярва на прокуратурата

Не бързам с действията си по отношение на Пламен Узунов, прокуратурата подхожда тенденциозно, коментира в Козлодуй президентът Румен Ра...

Съгласно информацията, вероятно Бобоков пратил на Узунов декларация от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н. Това става на 7 април. След това, на 16 април, следва пращане на данни от Бобоков до Узунов за въпросния лишен от свобода, включително за негови дарения. А на 28 април е протекъл следният разговор:

"Има ли някакъв резултат по моя въпрос?". В 16:34 часа е регистриран разговор между П.Б. и "Prezident-Pl. Uzunov", след което в 16:36 ч. П.Б. изпраща на "Pepi- Ro" (въпросния затворник) съобщение със следното съдържание: "Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!".

След това, според прокуратурата затворникът пратил снимка на Бобоков, който я препратил на Узунов, а в отговор Бобоков обяснил на П.З.Н., че е необходим превод. На 20 май Бобоков коментирал пред молителя за помилване, че няма резултат "от комисията".

Прокуратурата обаче не обяснява в официалното съобщение към снимките с чатове, че въпросният затворник твърди, че е "официално чист" в Румъния и че иска да се върне там. Държавното обвинение още не е коментирало това твърдение.

Пламен Бобоков: Не съм аз целта, целта е президентът

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узу...

Освен това, въпросният човек твърди, че е президент на Международната агенция за противодействие на престъпността и политики за Румъния, като справка в сайта на ДАНС показва, че тази организация е била партньор на нашите служби по изпълнение на проект "Децата – потенциални жертви на престъпления в интернет". За същия проект има информация и в сайта на ГДБОП, като президентът на посочената организация се казва Петър Здравков Ненов. А документът, който Ненов праща на Бобоков и прокуратурата окачествява като "снимка", е озаглавен "Допусната жалба при изпълнение"!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com