Първан Симеонов за Радев – Борисов: Този им проби системата и няма да му простят – ще го мачкат яко

26791
Първан Симеонов за Радев – Борисов: Този им проби системата и няма да му простят – ще го мачкат яко
Снимка: БГНЕС

Ако нямаш ясна партийна подкрепа, трудна работа. Около това мнение се обединиха политолозите Първан Симеонов (Галъп) и Димитър Ганев (Тренд) за обявеното от президента Румен Радев намерение да се кандидатира за втори мандат.

Според двамата, с обявяването на намерение да се бори за втори мандат Румен Радев прави тактически ход, който е рискован. Ако има договорка с БСП за това, то е хитро. Ако не, е рисково, коментира Симеонов.

Ако Навални беше българин, щеше да се занимава със шкафчето на Борисов, а той да заплашва да го изгори

Винаги съм бил против арестите и насилието над мирно протестиращи граждани, независимо къде са, против използването на сила за разправа...

Същевременно Ганев предупреди пред БНТ, че Корнелия Нинова не е позволила да се отвори фронт и заради Радев и засега има спокойствие. Но въпросът дали има напрежение остава, смята политологът.

И двамата политолози смятат, че Радев опитва да изземе думата "алтернатива" и да обърне нещата в българската политика само на "Радев срещу Борисов" т.е. другите алтернативи – БСП, "Демократична България", Мая Манолова, да избледнеят. Тази позиция защити особено силно Първан Симеонов, предвид и думите на Радев при отчета му, че можело да се направи правителство на задкулисието – според Симеонов това е сигнал, че Радев сочи себе си за алтернатива. "За пръв път в лицето на Радев имаме нещо, което е извън плана на Борисов. Този им проби системата и те няма да му простят – ще го мачкат яко", каза Симеонов. Той смята и, че сега Радев ще налага все по-твърд тон, а Борисов ще е все по-гъвкав в говоренето.

"Аз действам, пък вие се редете по мен – затова казвам, че ходът е смел", анализира Симеонов обявяването на намерението на Радев да се кандидатира за втори мандат.

Ганев обаче счита, че е комично да си мислим, че Бойко Борисов се готви да е кандидат за президент 9 месеца преди самите президентски избори. Според Ганев, ще е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент чак в средата на септември. „Всички опции според мен са на масата”.

Борисов: Усилията ни дадоха резултат, десетокласниците вече изучават историята на комунизма

Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава на...

Не знаем колко хора ще отидат на парламентарните избори – така Ганев коментира всички прогнози какво ще се случи на този вот. И обясни, че няма как да се предвиди как ще се държат и колко ще гласуват заради страха от пандемията.

Залогът е много голям, подчерта пред Нова телевизия Росен Карадимов. И заяви, че "който е заел крайна позиция, губи". Той похвали "Балкански поток", защото не било въпрос за пари, а че проектът ни пази - където имало газопроводи, нямало войни, повтори Карадимов сентенцията на Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Никола Минчев: Нямам охрана, но и в момента ползвам транспорт на НСО

Стана ясна цената на бюлетините за изборите на 9 юни

"Война с медиите" и дело-шамар: Спор между депутат от ГЕРБ и АЕЖ-България

България е "за" свикване на Среща на върха за мир в Украйна

Проблемите пред Източния фланг на НАТО, ако има война в Европа: Говори адм. Ефтимов

Първан Симеонов: Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него

По повод 24 май: Румен Радев се среща с папата

Радев след катастрофата с Кирил Петков: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо

Вътрешният министър обясни защо Кирил Петков се охранява от НСО

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика