Софиянски: Търсим Цветан Василев на 400 км в Белград, а се хвалим, че сме хванали Очите

8536
Софиянски: Търсим Цветан Василев на 400 км в Белград, а се хвалим, че сме хванали Очите
Снимка: БГНЕС

"Не мога да коментирам в детайли, защото не ги познавам, но за съжаление управлението не бута страната към по-добро развитие. Вече 10 години не могат да доведат до такова доверие, че да влезем в Шенген. Да вземем КТБ - две правителства, на Станишев и на Борисов, наливаха пари... какво сме се хванали с Очите. Това какво ви говори? И сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, а се хвалим, че сме хванали Очите в Истанбул." Това коментира бившият служебен министър-председател и кмет на София Стефан Софиянски относно акцията по залавянето на Димитър Желязков-Очите и скандалното участие в случая на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев. 

"Като е толкова опасен, какво прави толкова години на свобода? Това показва, че управлението не може да създаде тази спокойна атмосфера, която да доведе до икономически растеж и благоденствие", каза още Софиянски в интервю за bTV.

Защо БСП не разбрала, че неин съветник е съдружник с Очите - не бил казал

Неприятен факт е, че новината се потвърждава – така адвокат Евгений Мосинов, лидер на БСП в Общинския съвет в Бургас коментира сл...

Председателят на правната парламентарна комисия Данаил Кирилов изрази надежда разследването на приключи успешно и да се съберат необходимите доказателства и да има адекватни ефективни наказания.

На въпрос има ли срастване на местната власт с престъпността Кирилов отговори: "Категорично изключвам проявление на такива обвързаности по отношение на ГЕРБ." Попитан как никой не е забелязал тази връзка в един общински съвет, контролиран от ГЕРБ, Кирилов каза, че това не е работа на другите общински съветници, а е въпрос на разследване и допълни, че "нашите колеги са водили политическата борба адекватно в рамките на общинския съвет."

По думите на съветника на БСП Чанко Мирчев от Общински съвет в Бургас решението на БСП Бургас е да се разграничи от Бенчев и ще бъде поискана неговата оставка.

"Той е помагал на хората... дай Боже да има повече такива хора, които да са съпричастни към нуждаещите се. Има следствени действия и аз вярвам в българския съд, той ще се произнесе дали е виновен или невинен. Не е морално да имаш отношения или връзка с криминалния контингент и той като политик трябва да го знае. Това, което се случва в БСП, се случва и в ГЕРБ и в останалите сили", каза още Мирчев.

При БСП лицемерието е много по-голямо – това е партия, пълна с милионери, правещи се на социалисти

Това заяви главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов в коментар за реакцията на червената партия, след като нейният общински съветн...

Според общественика Петър Бодуров - "това са си негови лични неща. Опитвах се повече да му вярвам, защото той действително помагаше на много хора. Срамното е, че това е ПР акция, тъй като се оказва, че политическите сили държат в резерв хора като Митьо Очите.

Адвокатът на Бенчев Бойчо Боев информира, че на Бенчев не е било разрешено да се обади по телефон: "Има задържане, което е обжалваемо, нарушават се правата отвсякъде. Според прокурорката е свидетел, защитата се отхвърли отвсякъде и не допускат адвокат. Всички му е законно."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com