Година и половина на остров заради пандемията - рай или ад?

3035
Година и половина на остров заради пандемията - рай или ад?
Снимка: iStock

Бързото разрастване на пандемията и последващите ограничителни мерки и ограничения заварват много хора на необичайни места - плават по Атлантическия океан, а други на малки и отдалечени острови. Във втория случай, това се случи със Зоуи Стивънс, млада британка, която решава да направи бягство през уикенда до остров Тонга. И това, което изглежда като много кратко пътуване, се превръща в 18 месеца капан на това малко място в южния Тихи океан, разказва "Ту отро диарио", предаде БГНЕС.

През март 2020 г. Зоуи, на 27 години, е в Южна Корея, когато Китай, страната, в която тя работи от две години и половина, започва да регистрира повече случаи на коронавирус и затваря границите си. Така че вместо да се върне, тя избира да продължи да пътува, за да не е налага да преминава карантина при завръщането си в Китай.

Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме

"Вече сме в четвъртата вълна на пандемията, в нейното начало", заяви пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, съветник на министър...

Пътуването ѝ я отвежда първо до Фиджи, а след това до Тонга, където мислела да прекара само уикенда, но при пристигането си разбира, че вирусът е достигнал Райските острови в южната част на Тихия океан. Всъщност, когато каца в Тонга ѝ е отказано настаняване в приют, защото идвала от Фиджи, където вече имало инфекции. Не след дълго Тонга също е блокиран и Зоуи не може да излезе.

Отменят се всички полети и тя остава в затвор. Оттогава страната е затворена за чужденци, а Зоуи е в капан там повече от 18 месеца. Място, което не е познало вируса и никога не се е налагало да слага маска. "Вероятно съм един от малкото хора в света, на които никога не се е налагало да използват маска. Не съм използвала нито една маска през цялата пандемия", казва тя.

Животът ѝ на острова не е толкова идиличен

На повече от 10 000 мили от семейството си във Великобритания, Зоуи живее и се грижи за къща на плажа, която принадлежи на семейство, което не е успяло да се върне на острова поради ограничения. Младата жена изпълва дните си с разходки с кучетата по райските плажове, гребане, гмуркане с шнорхел или среща с приятелите, както и учене, откакто се е записала онлайн "Международна комуникация". Участва в различни инициативи като организиране на маратон за набиране на средства за приют за животни.

Проф. Николай Витанов прогнозира 3000 случая на коронавирус дневно още в края на август

1600 случая на ден от 23 август, а за края на месеца – 3000 – това прогнозира математикът проф. Николай Витанов, говорейки ...

Въпреки всичко това, самата тя признава, че е било трудно, защото няма близки приятели и семейство, а също така не е била в състояние да бъде до последно с дядо си, който умира от вируса. "Просто съм заета. Забавлявам се с приятели, като отивам в един от трите бара или хапвам в един от малкото ресторанти, нещо такова и след това се прибирам. Това е много, много скучно", признава Зоуи, която, когато е затворена в Тонга, няма почти никакви вещи. Багажът ѝ е бил приготвен само за уикенда.

Зоуи, която вече е ваксинирана срещу коронавируса, очаква с нетърпение възможността да се върне във Великобритания в края на август, въпреки че островът все още е затворен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия