Избягай от ежедневието в Будва – перлата на Черна гора

42354
Избягай от ежедневието в Будва – перлата на Черна гора

Екзотичните дестинации невинаги са на хиляди километри разстояние. 2500 години история, тюркоазено море и секващи дъха пейзажи – това е Будва, една съвсем различна нова вселена от преживявания, само на 700 км от София.

Напомня малко за Созопол, а за американците е Маями на черногорското крайбрежие. Но и двете сравнения не изчерпват палитрата от впечатления, които събужда Будва.  В последните години е притегателна дестинация за туристи от цял свят, след като придоби популярност покрай посещенията на звезди от екрана и музикалната сцена. Сега от „Караджъ Турс“ прогнозират, че черногорското бижу е на път да превърне в една от новите любими дестинации за лятната ваканция и на българския турист.

Именно за Черна гора английският романтичен поет Лорд Байрон е написал, че е дом на „най-прекрасната среща между земята и морето“. А Будва е перлата на адриатическото крайбрежие. Будвенската ривиера се простира на площ от 25 км, обсипани с 35 красиви плажа, 8 от които със син флаг – международен знак за качество и висок стандарт на обслужване. Някои от тях са обсипани с фин пясък, други са скалисти и диви, но общото е главозамайващата гледка, която ще ви накара да искате да се връщате отново и отново.

Специфичното очарование на Будва се крие в сблъсъка на старото и новото, на дива романтика и изтънчен лукс, девствена природа и бурен нощен живот, исторически паметници и модерни бутици. Всичко това се допълва от буйна местна растителност и екзотични видове от всички краища на света, на които местния климат понася – палми от Африка и евкалипти от Австралия, кактуси и тропическа мимоза съжителстват с цитрусови плодове и иглолистни дървета.

Сега „Караджъ Турс“ предоставя уникална възможност да се докоснем до всичко това при изключително изгодни условия за периода май-юни и септември-октомври.

Почивката в Будва е бягство от ежедневието, което познаваме. Можеш да прекараш целия ден в релакс под чадъра или в сянката на палмово дръвче на плажа, да хапнеш прясна морска храна в някое от крайбрежните заведения с изглед към морската повърхност и да приключиш с романтична разходка из лабиринта от тесни калдаръмени улички на стария град, сред останките от няколко цивилизации.

За любителите на разнообразието от „Караджъ Турс“ предлагат екскурзия до Дубровник, който е само на 90 км разстояние, и разходка с корабче до остров Локрум, където според легендата е намерил спасение Ричард Лъвското сърце след корабокрушение на връщане от кръстоносен поход до Палестина. Можете също да се отбиете до Котор, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО, и да насладите на уникалния пейзаж от лодка по Которския залив. Или да се разходите до рибарското селище Рафаиловичи и да се насладите на уюта на някое от живописните кафета и ресторантчета край пристанището.

Подарете си мини почивка за Великден и прекрасна възможност за почивка с 5 нощувки през май , юни, септември и октомври.

Великденска програма:

Пътуваме повече на Балканите и в Австрия

С 9.8% са се увеличи пътуванията на българи в чужбина през февруари 2016 в сравнение с миналата година. Най-голям ръст има към Румъни...

Великден в Будва - екскурзия с дневен преход 4 дни, 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери - автобусна програма от София 

Препоръчани хотели: Посейдон 3* (СНИМКИ) и  Jovana 3*

Майски празници в Будва - екскурзия с дневен преход 4 дни, 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери - автобусна програма от София 

Почивка на Адриатическо море в Черна гора - Будва с 5 нощувки, 5 закуски , 5 вечери в хотел 3* - Автобусна програма от София 

Почивка на Адриатическо море в Черна гора - Будва със 7 нощувки със закуски и вечери в 3* или 4* хотел - Автобусна програма

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия