Ски почивка за милионери: Най-луксозният зимен курорт в Европа

48949
Ски почивка за милионери: Най-луксозният зимен курорт в Европа
Снимка: iStock

С наближаването на зимния сезон създаваме списъци с желания, планираме почивките си и се готвим да се потопим в магията на заснежените склонове. За любителите на ски и сноуборд, сезонът на зимни спортове е едно от най-вълнуващите времена на годината. Но когато става въпрос за най-ексклузивните и най-скъпи дестинации, няма как да не се спомене Куршавел - зимният рай на богатите и известни личности в Европа.

Куршавел - елитният ски курорт

Куршавел се намира във Франция и е известен с изключителния си статус и ексклузивност. Този зимен курорт привлича най-богатите и известни личности от цял свят. Всяка година тук се срещат известни фигури като Роман Абрамович, италианският милионер Флавио Бриаторе, супермоделът Наоми Кембъл, семейството на футболиста Дейвид Бекъм и актьорът Джордж Клуни. Този курорт не привлича само скиори и сноубордисти, но и тези, които желаят да се потопят в лукса и разкоша на зимната почивка.

Най-добрите ски курорти в света (част I)

Зимните спортове в Куршавел

Посетителите на Куршавел могат да избират измежду стотици писти, разположени на огромна площ. Този курорт се отличава с разнообразието на ски маршрутите и опциите за развлечения на снежните склонове. Фактически, Куршавел представлява цяла област и е най-големият свързан ски район в света. Секторите се наименуват според надморската височина, предоставяйки различни изживявания за всеки гост. Тук, дори паветата по пътя се затоплят, за да се избегне заледяване и да се осигури комфорт при пътуването.

ски курорт

Луксозните и емблематични места в курорта

Куршавел е забележително планинско кътче, разположено в трите едноименни алпийски села. Първото, разположено на 1550 метра надморска височина, предлага семеен и уютен курорт. Второто, на 1650 метра, е меката на скиорите и сноубордистите, предлагайки изключителни условия за зимни спортове. Най-високото от трите села, разположено на 1850 метра, е Куршавел 1850 и предлага невероятен лукс и разкош, където и да погледнете. Улиците на този курорт са пълни с бутици на скъпи марки като Dior, Armani, Gucci и Chanel. Тук гостите могат да пазаруват и да се наслаждават на изискани вечери в ресторанти със звезди Мишлен. Но Куршавел не е известен само с лукса си - тук се намират някои от най-стръмните черни писти в света, които предизвикват дори най-опитните скиори.

Портал към други светове: Странно ВИДЕО в ски курорт взриви интернет

Куршавел, разположен във Франция, безспорно заема титлата на най-скъпият ски курорт в Европа и не случайно привлича богати и известни личности от цял свят. Тук се обединяват несравними ски възможности, лукс и разкош, които го правят едно от най-елитните места за зимна почивка. Независимо дали сте любител скиор или просто търсите място за релаксация и развлечения, Куршавел предлага изключителни възможности за незабравимо зимно изживяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-приятно ухаещите градове в Европа: Класация

Заради свръхтуризма: Град поставя двуметрова ограда, за да блокира туристическите снимки

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия