Vivacom дари интерактивно оборудване за дигитални класни стаи на Софийската математическа гимназия

1530
Vivacom дари интерактивно оборудване за дигитални класни стаи на Софийската математическа гимназия
Снимка: Vivacom

Vivacom дари оборудване за интерактивно обучение на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ), което да подпомогне модернизирането на процеса по подготовка на бъдещите таланти на България в областта на математиката, информатиката и високите технологии. Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, и бивш възпитаник на СМГ, връчи дарение на обща стойност от над 20 хиляди лева, което включва последно поколение интерактивни дъски за дигитални класни стаи. Оборудването вече е доставено и веднага ще бъде инсталирано в зали за обучения по компютърно моделиране и химия и опазване на околната среда. До края на учебната година над 700 ученици на гимназията ще имат възможност да надградят знанията си, посредством най-новите интерактивни техники за обучения и презентиране.

„Математиката, информационните технологии и изкуственият интелект са топ приоритети в образованието в световен мащаб, а обучението в България в тези сфери е на изключително високо ниво. Учениците не просто печелят световни награди, но в тяхно лице ние трябва да виждаме следващото поколение специалисти, което уверено ще води дигитализацията на обществото и процесите в страната“, сподели г-н Андреев и допълни: „Потенциалът на талантите на България в областта на точните науки и информационните технологии е голям, но всички ние трябва да ги подкрепяме по пътя им на развитие, за да могат да достигнат върховите си постижения именно тук, в България. Виртуализацията, облачните технологии, интерактивните методи са част от корпоративното ДНК на Vivacom и затова подкрепата ни за СМГ е напълно естествено продължение на стратегията на компанията за развитие за младите таланти и трансформацията на образованието в България.“

Рекорден брой проекти в надпреварата за финансиране от Vivacom Регионален грант

Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на Vivacom Регионален грант, което стартира в края на 2022 г....

Дарението включва 3 интерактивни дисплея Prestigio Multiboard, 86-инчови с 4К резолюция и специални светлинни сензори, които заедно с високата яркост и контраст на дисплея позволяват използването на дъските дори при ярка слънчева светлина. Сензорните екрани на устройствата са най-добрите в своя клас и поддържат 20 точки за докосване и 10 точки за едновременно писане, включително функция, която позволява на потребителите да пишат в два различни цвята едновременно. Високотехнологичното оборудване осигурява възможност за организиране на по-ефективен учебен процес, работа в екипи по различни проекти, подпомага изучаването на нови езици за програмиране, математически теории, а защо не и за създаване на нови подходи към изграждане на Метавселената.

„Благодарим на г-н Андреев и на Vivacom за подкрепата. Искрено вярвам, че тясното сътрудничество между бизнеса и образователните институции е ключово за осигуряването на съвременна образователна среда и за внедряването на иновации в образователния процес. Надявам се примерът на Vivacom да бъде последван и от други фирми и компании, за да може българското училище да бъде още по-привлекателно за будните и любознателни млади умове. Така ще можем още по-успешно да подпомагаме нашите талантливи ученици да разгърнат своя потенциал и ще им осигурим възможност да се съревновават при равни условия със своите връстници от най-развитите държави по света.  Благодарение на Vivacom сме още една стъпка по-напред в процеса на модернизация на учебния процес в СМГ“, сподели д-р Антоан Тонев, директор на Софийската математическа гимназия.

За United Group: Базираната в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи за близо 2,6 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Vivacom е най-бързо развиващата се компания в света в сектора на сателитните услуги за бизнеса

Vivacom, част от United Group, получи върхово признание в престижна международна класация. Водещият телеком на българския пазар вече е ...

За Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ е създадена през 1971г. и днес е едно от водещите училища в България, което предлага обучение в профил „Математически“ с особен акцент върху математиката, информатиката и природните науки.

За повече информация:  https://smg.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide