Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

СЕМ е един дълбоко безмислен регулаторен орган: Юлиана Методиева в „Отговорите“ (ВИДЕО)

СЕМ е един дълбоко безмислен регулаторен орган. Това каза в

седмичното обзорно предаване на „Actualno.com“ „Отговорите със Спасиана Кирилова“ журналистът и правозащитник, създателката на сайта „Маргиналия“ Юлиана Методиева.

Припомняме, че председателката на СЕМ Соня Момчилова нарече в интервю за подкаста „Контракоментар“ зверствата в Буча „пропаганда“. Останалите членове на СЕМ се ръзграничиха от нея, а известни журналисти поискаха оставката й с подписка в открито писмо до институциите. Има ли отговор? Ето какво каза Юлияна Методиева:

Не, има само слухове, а аз по слухове не си съставям нито перспективи, нито преценка, така че позволете ми да не споделя. А като цяло, социалните мрежи, за които ще говорим по-нататък, когато стане дума за индекса на грамотност, много усърдно тиражират гледната точка на г-жа председателката Момчилова, която се изразява в послепис от нашето писмо в една груба и арогантна реч, която адресира всичките нас, а може би не само нас. Така че мога да се похваля с това, че предизвикахме един варварски отговор от страна на самата председателка Соня Момчилова.

Реклама
Реклама
Новините днес