Бой по фуражките!

13938
Бой по фуражките!
Снимка: БГНЕС

За да бъде полицейската комедия пълна, за да си беше отишло всичко по местата, трябваше този полицейски протест за сплашване на властта и населението да се проведе не на 8 ноември, неделя, а на 7 ноември, събота! Щом защитниците на държавата искаха да правят метеж, щом защитниците на държавата и правовия ред искаха да вземат властта! Щом искаха Октомврийска революция! Която междувпрочем също се е състояла в събота! Ленин и обкръжението му добре да си направили сметката - в събота всичко успява, в събота всичко изглежда по-постижимо!

Вижте на какво сме подложени ние, другите, които никога не сме били, първо милиционери, после - полицаи. От 1944 година досега - защото първите привилегии на униформените пазители на властта са им били отпуснати още на сутринта на 10 септември 1944 година!

Б. Ноев: За да излезе Борисов силен, трябва да си посипе главата със сол

Рязането на бюджета не е реформа, а националната сигурност не е счетоводна операция. Това каза Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, ...

Тези галеници на държавата в продължение на 71 години искат, първо, да работят по-малко от другите българи, а въпросните "други" българи да ги издържат, без да питат защо и откъде-накъде! Без значение във всичките тези 71 привилегировани за тях години на какво дередже е била държавата; без значение в тези 71 години на какво дередже са били въпросните "други" българи! И второ - тези галениците на държавата в продължение на 71 години са твърдели и са удряли по масата, така, че всеки да разбере, че те, униформените пазачи на държавата, са особено важни и безценни, поради което вие, "другите", трябва неуморно да им заработвате, гарантирате и изплащате тези привилегии, без въобще да се замисляте - трябва ли или не трябва, заслужени ли са, или не са заслужени!".

И това ако не е рекет, здраве му кажи!

Какво трябваше да се случи миналата седмица, когато полицаите - някъде около 5-10-15 или 20 хиляди в цялата държава - с лека ръка блокираха пътищата, псуваха властта пряко и населението косвено и нарушаваха закона, който категорично им забранява самоуправството и насилието! А дебелата прокуратура в това време гледаше подла и безучастна, както винаги! Всичките революционни елементи, (не)уважаеми прокуратори със затворени очи, трябваше да бъдат филмирани, издирени (заедно с техните началници) и уволнени по най-драстичния и най-безапелационния начин! Без никакви преференции, без никакви двадесет заплати и без никакви сантименти, те трябваше да отидат на съд по възможно най-тежкото държавно обвинение - опит да държавен преврат! И без това - 50 ли са, 60 ли са, или са 70 хиляди - бройките униформени, които работят с ръце в джобовете, са прекалено много! България е втора в Европа и осма в света по брой униформени лапачи и единствената с такива привилегии! Ето така, някак по естествен път и със средствата на безгрешния естествен подбор, системата щеше да се отърси от плявата, а тези, които искат наистина да работят за реда и законността, щяха да получат простор да го правят! Както и възможност за по-висока заплата! Без привилегии, обаче!

Видя се, че тези, които една седмица бяха на площадите, не могат и не искат да пазят обществото. Неприлично затлъстелите, охранени от всички страни дебили, които с качулките на главата повече приличаха на мутри от 90-те години на миналия век, отколкото на пазители на реда, подписали договор с държавата, че каквото и да ѝ се случва, те няма да спират да пазят населението!

Плащаме, изяждаме солта и боя и накрая пак сме на същото

Така бившият ни посланик в Русия Илиян Василев обобщи какво се случва в България и защо полицейският протест е само следствие, а не при...

Борисов, ти си мекушав, ти не си Маргарет Тачър, мир на праха й! Не можеш и да бъдеш - щом им клекна от раз, вместо да ги опандизиш! Нали си полицай по душа и призвание! Да ги беше прибрал за 24 часа поне, по бруталния начин! Тях - пазителите и нарушителите на реда едновременно! Тези, които вулгарно ти показаха, че ако не им играеш по свирката, ще те изметат така, че ще се чудиш откъде ти е дошло! От опозицията в парламента ли, от бившите ченгета в сянка ли, от хубавците живковисти в "Монтевидео" ли, от призрачната олигархия ли, или от изток- североизток! Борисов, това си беше метеж, държавен преврат, есктра класа!

После - не сме били полицейска държава! Глупости на търкалета! Полицейска сме и още как! Щом полицаите на площада решават какво да се случва в нея!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com