БСП: Бюджет 2013 е катастрофален за здравеопазването

19066
БСП: Бюджет 2013 е катастрофален за здравеопазването
ГЕРБ води целенасочен геноцид спрямо българските граждани

"Този бюджет е бюджет на катастрофиралото здравеопазване. ГЕРБ дават 100 милиона за подслушване, а нашето предложение е 50% от тези пари да бъдат дадени за доболнична помощ и финансиране на лекарските практики в малките населени места, каза днес в Пловдив д-р Емил Райнов.

"ГЕРБ води целенасочен геноцид спрямо българските граждани, закриват се болници, цените на лекарствата са високи, а Здравната каса е изравнена с аптека", категоричен е председателят на Съвета по здравеопазване към НС на БСП.

Парите за БАН двойно по-малко от тези за СРС

Парите, които бюджет 2013 предвижда за БАН, са два пъти по-малко от средствата, предвидени за СРС, предаде Стандарт нюз. Това заяви де...

"БСП предлагаме няколко прости неща, които да влязат в бюджета на страната за следващата година. Освен финансирането на доболничните практики в предложенията на БСП за Бюджет 2013 в областта на здравеопазването ще залегнат и увеличаване на средствата за извънболнична помощ и превенция, завишаване на средствата за дентална медицина, както и завишаване на парите за Спешната помощ. Тези предложения ще бъдат входирани между първо и второ четене на Бюджет 2013 в Народното събрание."

Съгласие с така направените предложения изказаха и от Регионалната лекарска колегия в Пловдив, като председателят й д-р Георги Кръстев заяви подкрепа за увеличенията на средствата за доболничната помощ и Спешните центрове, като каза, че на места в областта се закриват практики, защото за първа година има фалирали общопрактикуващи лекари заради все по-големия брой неосигурени лица. "И това е проблем в малките населени места, където това е единственият достъп до лекарска помощ, за разлика от градовете, където има болници. Дай Боже управляващите да се коригират", каза още д-р Кръстев.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com