БСП и ДПС искат трите власти

49857
БСП и ДПС искат трите власти

Край нямат калташките номера на БСП и ДПС. Захапали вече законодателната власт, до няколко дни ще налапат и изпълнителната. Дотам стигнаха в наглостта и арогантността си, че де факто принудиха Борисов, чието бе правото пръв да състави и представи в парламента кабинет, да се откаже и да им го предостави, както казваше Остап Бендер, в чинийка със синя ивица покрая. Иначе, според автора на идеята Местан, лидерът на ГЕРБ за пореден път щял да демонстрира "дефицит на патриотизъм и национално съзнание".

Борисов задържа мандата цифром и словом 30 минути. Въпреки че вече се докопа до двете власти - докога, е друга тема - тандемът БСП-ДПС продължава да ламти. Иска и третата - съдебната. Не чене са напреднали и в тази посока. Макар да се твърдеше, че новият шеф на прокуратурата е човек на ГЕРБ, само защото бе назначен на поста по времето на тяхното управление и с тяхното съгласие, Цацаров бързо-бързо се постара да "изчисти" името си, като инициира поне три предизборни хватки на прокуратурата в полза на БСП-ДПС. По анонимка, внесена от Станишев, първо обвини Цветанов, че заповядал подслушване на политици, бизнесмени и дипломати, после нареди разследване на криминален запис от дома на Борисов (но не на престъпниците, направили записа, а на разговора), и накрая взе политическа страна ден преди изборите, заради някакви си, уж приготвени за фалшифициране на вота, бюлетини.

Световните медии: Технократски кабинет трябва да сложи край на политическата безизходица

Президентът Росен Плевнелиев връчи мандат на издигнатия от БСП икономист Пламен Орешарски за съставяне на правителство, след като ГЕРБ ...

Напъните на БСП и ДПС по посока на съдебната власт продължиха с инициирането на т. нар. марш в подкрепа на Цацаров. Стотина "граждани", подведени от вече познати БСП-активисти, скандираха пред Съдебната палата в защита на главния прокурор, сякаш той е обвиняемият, а не обвинителят..

Може би волно, може би неволно, тези "граждани" станаха маша на БСП и на неистовото й желание, както се изразяват на "Позитано" 20, Цацаров "да стигне докрай". (Все още!) Уважаеми господин главен прокурор, не виждате ли, че с това "стигане докрай" червените апаратчици се опитват да ви манипулират.

Тайната надежда на манипулаторите е да изровите прегрешения на политическите им противници Борисов и Цветанов, над чиято партия те така и не могат да се наложат по законен начин. Те силно се надяват и от сърце ви пожелават да откриете такива, като предлагат и собственото си съдействие - безгранично и на всякаква цена. Желаят освен това, ако такива не могат да се изровят, те просто да бъдат изфабрикувани. Така, както бяха изфабрикувани обвиненията, че иначе законният технологичен брак и задължителният в такива случаи резерв са фалшиви бюлетини, подготвени да фалшифицират изборите на 12 май.

Толкова за съдебния им напън. Ще поживеем, ще ги видим - прокурора и прокуратурата. Накрая да се посмеем на тандема Мая Манолова и Михаил Миков, двамата нови капитани на Народното събрание. Двете М.М.; М.М. на квадрат. Толкова са жалки на трибуната на парламента горките, че чак да ти се доплаче. Злобната пчеличка непрекъснато смесва новата си длъжност на зам.-председател с досегашната си на редови плюещ опонентите депутат. Без да й мига окото, смесва микрофоните - този на председателя с този на изказващите се. Миков пък - язък му за претенциите - така се е оплел в букви, параграфи и алинеи, че сигурно и на него вече му се иска този парламент да не си изкара пълния мандат!

Три дела за изборите образува Конституционният съд

Три конституционни дела за изборите са били образувани от Конституционния съд, става ясно от сайта на съда. Едното е по искане на груп...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com