БСП работи за Борисов

10659
БСП работи за Борисов

Седмица след Великден и в българската политика един ще възкръсне. Ако победи БСП, това ще означава, че след неистови четиригодишни мъки социалистичаската партия е възкръснала за ново управление. Ако победи ГЕРБ, възкръсването ще е втори мандат, при това поред. Което в българската политическа история досега не се е случвало. Ако не броим БКП и славните години на комунизма, разбира се.

До възкресението, партийното, обаче, има много време. Преминава през още три седмици дебати, спорове, интриги, компромати, въобще черен пиар, а венецът му, както се и полага, ще е разпъване на кръста.

Станишев: ГЕРБ са некадърници, Борисов е зависим от Цветанов

"Опоскаха хазната – некадърниците", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който говори пред симпатизанти в Стара Загора за състоя...

Какви са позициите на претендентите малко преди "Осанна!" и "Разпни го!". За ГЕРБ е сигурно, че - въпреки петте процента демоскопски аванс пред БСП, ако Борисов не излезе, воглави с харизмата си, и не оглави кампанията, поне телевизионно, рискът партията му да се размине с втория мандат е реален. Сам Цветанов на коня трудно ще удържи неистовия напън на Столетницата към възкресението във властта. При това в контекста на анонимките и компроматите, които - какво като не са доказани и какво като след дъжд качулка вероятно ще се окажат менте - е важно да нахранят лековерните избиратели и твърдото ядро на партията тук и сега!

Ако иска да си дострои магистралите, залите, детските градини и училищата, Борисов час по-скоро трябва да вземе кампанията в ръце. За да може да поправи и гигантската си грешка, която, повлиян от Дянков, направи.с джобните парии на българите!

Социалната политика не е само предизборен фишек.

Ако БСП спечели, нейната е лесна. Коалицията с ДПС е винаги готова. А и Кунева няма да й устои. Старата любов ръжда не хваща. Нова Тройна коалиция. Всъщност старата, в която Кунева е солистът на НДСВ.

Тези избори са различни и с друго. Никога БСП не е била толкова активна и патологично борбена. Даже хиперактивна. Което може да й струва много. Преиграването винаги има обратен ефект.. Да не се окаже в крайна сметка, че пренасищайки пространството с гадости, БСП всъщност е работила за ГЕРБ и Борисов. Защото на хората им писна да живеят в ченгеджийницата. И ченгета да определят дневния им ред.

Слатински: Партиите обслужват олигархичното задкулисие

Партиите са се превърнали в една прослойка, която обслужва олигархичното задкулисие, заяви Николай Слатински, експерт по национална сиг...

Компромати, анонимки, лъжи, клюки, интриги, обвинения, черен пиар... Схема, в която своя роля имат не само апаратчиците на БСП и присъдружните й партии, но и съзаклятници политолози, социолози, "независими" коментатори, и най-вече, бивши и настоящи ченгета.

Избори 2013 са различни и с друго.Освен урните, БСП има и "резервен" шанс за властта. Борисов винаги е твърдял, че дори и да спечели изборите, ГЕРБ няма да управлява с коалиция. При минимална победа, този път, за разлика от първия мандат, няма да управлява с малцинство. Ще се откаже от властта, минавайки в опозиция. Така автоматически мандатът отива при БСП - като втора политическа сила, и тя, в коалиция с ДПС, и евентуално Кунева, прави кабинет. След четири загубени вота, левицата най-сетне се докопва до изпълнителната власт. Нищо, че е загубила и петия.

Нещо като подарък от Борисов!

Седмица след Великден възкръснала във властта партия ще има. Дали това ще е БСП или ГЕРБ, ще поживеем и ще видим...

Автор: Валентин Стоев

Борисов: Дунав мост 2 е напълно провален проект

Дунав мост 2 е един напълно провален проект, каза при посещението си във Сидин председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com