Дебилно или не: Оставки в БСП още няма*

6155
Дебилно или не: Оставки в БСП още няма*
Снимка: Facebook

За парламентариста Иво Христов лафът "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" може леко да се перифразира в "Дебилът вика: "Дръжте дебилите!". 80 на сто! Защото ей така, някак самоволно и без да му мигне окото, взе, че приписа дебилска същност на цели 80 на сто от българския народ! Направи се на народопсихолог човечецът, без да е такъв; самозванец значи; смелчага човек излезе, непукист и право куме в очите. Но трябва да знае смелчагата, че има на тоя свят деяния, за които прошка няма, да го знае и да не го забравя! И още - че по всичките правила на играта оттук-нататък животът му няма да е същият и че ще му е крайно притеснително! Освен ако и той не е от тия 80 на сто, неговите!

За Иво Христов толкова - милост и снизхождение за дебилите, от тях нито може да се иска, нито може да се очаква нещо повече! Но я вижте БСП, която уютно го е приютила под крилото си и най-дебилски се прави, че нищо не се е случило! Че когато техният човек е обидил целокупния български народ с възможно най-каруцарския израз, то този народ "да не се прави на толкова чувствителен и да не драматизира" (това е цитат), защото това било "само едно емоционално изказване!" (край на цитата)! Тази забележителна мисъл е на зам.-председателят на БСП Бай Стефан Данаилов, изказана под сурдинка - нея радиата и телевизиите, проявявайки загриженост за Столетницата, така да се каже, побързаха да не ѝ обърнат внимание и да не я тиражират! Бай Стефан си е Бай Стефан! И той като Иво Христов!

БСП защити Иво Христов, Борисов също обиждал народа

Парламентарната група на БСП застава зад депутата си Иво Христов и няма да му иска оставката за изявлението му, че "80% от българите са...

По малко по-различен начин обаче стоят нещата с една друга публична и натоварена с власт личност от редиците на БСП, при това от най-първите ѝ редици - небезизвестния заместник-председател на Народното събрание Валери Жаблянов. На всеослушание, чуто по радиа и телевизии, този овластен пазител на демокрацията си позволи да излъже - тлъсто, гадно и нагло - в стремежа си да замаже дебилския гаф на своя парламентарен колега Иво Христов, че не било за първи път политици да обиждат целокупния български народ, опитвайки се да изманипулира изказване на министър-председателя Бойко Борисов на среща с българите в Чикаго. "Лош материал", "прости", цитира уж дословно Жаблянов казаното от премиера тогава, позволявайки си да "редактира" и "режисира" по свой си, бесепарски манипулативен начин казаното от него по повод бавното откъсване на държавата от комунистическото наследство. Тлъста и долна лъжа, инсинуация от най-висша бесепарска проба, защото - слава Богу още има достойни журналисти, които извадиха записите от въпросната среща в Чикаго, и от тях се чуе истинската репликата на премиера: тя не е "ЛОШ НИ Е МАТЕРИАЛЪТ", както нагло излъга Жаблянов, а е "ТАКЪВ НИ Е МАТЕРИАЛЪТ"! Разобличиха Жалянов тутакси, но и той, подобно на дебилогласия Иво Христов (който като капак на нахалството си се опита да заблуди "80-те процента дебили" с нещо като уж извинение, но така го направи, че извинението му прозвуча даже по-арогантно и по-обидно), предпочете да замазва и разводнява. Според него - били едно и също!

По подобен начин реагираха и другите нависоко в БСП - Нинова даже се изсмя в лицето на обидените, отказвайки коментар по случая, с което направо им каза да не я занимават с глупости, защото има много по-важни занимания от "дебилските"! Останалите - кой по-нагло, кой по-наивно - се опитаха да омаловажат дебилското заклинание на БСП-политолога Иво Христов. Да не говорим за задължителните в такива случаи оставки и покаяния! Нинова не само не ги иска, даже ги окуражава - в БСП въобще не може да се мисли за оставки.

А оставки трябват! В "дебилния" случай - и на двамата! Първият - за оскверняване на длъжността "парламентарист", сиреч - избран от дебилите, за да им защитава правата, а вторият - за несъвместимо с длъжността "зам.-председател на Народното събрание" поведение, а и за разпространяване на очевидни и доказани лъжи от трибуната на най-висшия орган в държавата!

Патриотите: Извинението не е достатъчно, оставката на Иво Христов е задължителна

Оставката на проф. Иво Христов е задължителна в създалата се ситуация след изказването му, извинението не е достатъчно. Това каза нар...

Хора, Иво Христов и Жаблянов съвсем не са прецедент - тази линия на поведение - лъжи до дупка! - особено откато Нинова ѝ стана председател, е водещата в борбата за власт на БСП. Спомнете си дори само един от най-фрапиращите случаи, когато новопръкналият се политик Крум Зарков обиди всички политически затворници от времето на комунизма, като заяви в национален ефир: "Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо!"! Този партийно възходящ младеж и до момента си седи ненаказан и неотстранен от банките и от ръководството на партията, защото и в този свръх скандален случай Нинова с реакцията си: "Младо е момчето, простено му е!", по-скоро го стимулира, отколкото го кастри! Да не кажем - одобрява!

И какво се оказва най-накрая?! Че, опитвайки се да го оправдават и "да му влизат в положението", другите в БСП подават ясен и неопровержим сигнал, че не е само Христов е дебилният в БСП, ами дебилна е цялата БСП, когато се наложи! Е, нека все пак му приемем - на Иво Христов, изчислението и съотношението - не всички в ръководството на Столитницата са дебилни, а само 80 на сто от тях! И нека не се сърдят на това изчисление, то изцяло е според формулата на политолога!

Автор: Валентин Стоев

* Заглавието е на редакцията. Гледната точка отразява само и единствено мнението на автора!

Депутат от БСП: 80% от българите са дебили (Видео)

80% от населението са дебилни и не могат да се подписват. Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ, манипулацията става м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com