Държавата се клати!

21161
Държавата се клати!
Ваша е думата...

Вчера прогнозирахме, че протестите няма да свалят сметките на тока, но затова пък ще свалят правителството. Защо ли? По много причини, но и защото щурмоваци на две от парламентарните партии на седмия ден от протестите се присъединиха към мирните шествия, оглавиха ги и ги окървавиха. Познат сценарий!

Какво следва?

Е. Дайнов: Безотговорно действие на уплашен човек

"Този човек нищо не може да направи като хората. Не беше сега време и не е този начинът за подаване на оставка". Това каза за БГНЕС пол...

Пълна глупост е, че т. нар. инициативни комитети на протестиращите могат да сформират временно правителство. Това би било крайно рисковано за държавата, а е и недопустимо по конституция. Служебно правителство от парламентарните партии също е невъзможно - това ще извади хората отново на улицата. Въпреки изявленията им, че няма да участват в служебен кабинет, президентът по конституция трябна да приложи т. нар. принцип на парламентарната рулетка, и при провал, единственият вариант е служебен кабинет, който да управлява държавата до предсрочните избори.

Самите политици нямат нито идея, нито предложения за това накъде оттук-нататък поема България. Сигурното е, че държавата изпада в безпътица, която за съжаление граничи с дестабилизацията. Сега всичко е в ръцете на президента.

Уважаеми читатели, кажете мнението си за оставката, грешен или успешен е ходът на Борисов, какво ни чака оттук-нататък?

Имате думата:

К. Стойчев: Оставката ще позволи на Борисов да остане в политиката

Според Кънчо Стойчев, подаването на оставката ще позволи на Борисов да остане в политиката, заяви за БГНЕС социологът. "Макар и вероятн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com