Хубава работа, ама Бойкова

12116
Хубава работа, ама Бойкова
Снимка: БГНЕС

Сагата с винетките безспорно се превърна в първия голям скандал на 2019 година. Но същината на скандала лъсна съвсем рано сутринта в събота, 5 януари – тогава, когато лично ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов с няколко думи показа дълбочината на проблема на управлението не само на Агенцията, ами и на България.

Пред Нова телевизия Глосов коментираше трите уволнения на средно управленско ниво в системата, разпоредени от премиера Бойко Борисов. И от думите му стана ясно, че уволненият шеф на "Национално ТОЛ управление" Антон Антонов е назначен на поста през ... декември! Само че бърза проверка кога публично беше обявено назначението на Антонов показва, че това стана на ... 8 ноември! В съобщението се твърди, че преди да заеме сегашния си пост, той е ръководител на екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата и е началник на отдел "ТОЛ" в дирекция "Пътни такси и разрешителни".

Аксиома за винетката - тъпоъгълна Бойковщина

Честно казано, вече съм без думи. Не знам кой нормален човек, който изгражда светоусещането си на база логика, може да каже каквото и д...

И тук възникват няколко въпроса. Защо Глосов не възрази, че Антонов е назначен декември? Защо не коментира как е назначен – дали е имало някакъв политически натиск? И от кого?

Ясно е – както във всяка администрация в България, и тук смърди. Абсурдно е да очакваш, че толкова сложна система като тол системата, включваща и електронните винетки, ще заработи от раз, когато отговорният директор официално поема контрол над нещата по-малко от месец преди фактическия старт! Това е предпоставка за провал!

Когато си допуснал такава ситуация като председател на АПИ, значи или си страхлив послушко, който при задаваща се криза гледа само как да угоди на силните на деня, или си некадърен, защото не виждаш какво идва. А щом като премиер не си видял задаващата се криза при такава ключова и важна реформа, значи ... ами същото, може би с повече превес на варианта „некадърен”! И най-лошото е, че прословутата електронна винетка е просто един щрих как се правят нещата по Борисовски – без мисъл и работа в дългосрочен план, единствено в гасене на пожари на кризи, които може изобщо да не се случват! Това е и най-пагубното в управлението на Борисов – то няма капацитет да работи така, че да не избухват предотвратими кризи. Защото или е некадърно, или е корумпирано до мозъка на костите си, или и двете заедно. На който му харесва, нека да са виновни комунистите! Всъщност защо да не са – гръбнакът на ГЕРБ да не би да е съставен от нещо различно от номенклатурчици-комунисти?! А следващата предотвратима криза бързо ще дойде – и пак ще може да не беше ставала, ако имаше кой да мисли повече и да краде по-малко.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com