Кастрират реформите!

6379
Кастрират реформите!
Снимка: БГНЕС

Взрат ли се - по-наблюдателните ще видят, че бламирането в петък на антикорупционния проектозакон на Кунева въобще не е прецедент. А нова тактика на опозицията - за отпор и противопоставяне! "Ние също сме "за" реформите, казват те, но при определени условия!".

Взрат ли се още по-нататък, наблюдателните виждат и друго. Че тая нова тактика на противопоставяне е всъщност усилие на опозицията да наложи на управляващите от реформистките закони да бъде изваден реформисткият елемент. И така новите закони да запазят старото си съдържанието, но облечени в нова опаковка!

От ПФ отдавна били посочили какво не харесват в антикорупционния закон, но без отзвук

На нас ни омръзна да си говорим и да не се слушаме. По този начин съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов комен...

Какво, например, искат несъгласните? Да отпаднат проверките по сигнали (под предлог, че можело да бъдат анонимни); да не важи правилото за адекватност между доходите и придобивките; да се запази досегашното мъгляво правило за фамилно деклариране на имуществото, и т. н., и т. н.- все застрашаващи комфорта на крадците постановки! Интимната им мисъл е: "всички сме "за" реформите, но при едно-единствено (мъничко!) условие - всичко, що е реформистко, да отпадне!

Не само Кунева е потърпевшата. Тя даже е само продължение на проблема. Първо се опари Христо Иванов с неговата съдебна реформа. Страхотна е, но нещо й куца - аплодираха я и от опозицията. И я стопираха - за награда! Заради явното гласуване, заради разделянето на ВСС на две камари, заради намаляването на броя и мандатността му! Скочиха, с главния прокурор начело - той пък недоволен от раздела за прокуратурата в концепцията на Иванов, и заради орязването на "божествените" му правомощия! Сега Христо Иванов и правилата му са дълбоко замразени и ни кост, ни вест - и от него (Христо Иванов), и от нея (реформата)!

Ами клетият Москов! Бидейки "за" и за неговите реформи, от уникалния медик-ентусиаст поискаха, освен "да слезе на Земята", като цяло - да спре и с "глупостите", според тях, за сливане на спешната помощ! И с още по-големите глупости, според тях, за сливане на болниците и за новата система за заплащане на лекарствата от Здравната каса! Бедни ми, бедни Москов, както са те подхванали, от една страна, и като виждаме колко си амбициозен и упорит в реформирането на здравеопазването - от друга, внимавай да не станеш най-накрая клиент на собствената си здравна система!

Опитват се демагозите да реформират и реформата в образованието, която върви от предишния мандат на ГЕРБ. Последното им вражо посегателство бе също в миналия петък и бе прогласено от видната лингвистка ДПС-арка Мариана Георгиева, която се пробва отново и отново да взриви населението с претенцията в реформата да влезе и задължителното изучаване на турски език в средното училище! Този път - с нахалното искане за четири часа седмично!

Калфин: Кунева да каже защо не работят прокуратурата и БОРКОР

Още при предлагането на закона на г-жа Кунева АБВ постави своите възражения. Например каква е логиката ако ползвате два пъти чужда вещ,...

Вадят жилото на реформите! Режет им топките! А Борисов малко по малко кандисва. За да имало мир, консенсус, и т. н. ала-бала приказки за разбирателство! Накрая ще стане така, че БСП, ДПС, "Атака", да не забравяме и Първанчо с АБВ - ще се превърнат във фактическите автори на (уж) реформите, а (уж) реформаторите ще се явят само техни говорители!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com