На тях не им пука, уважаеми госпожи и господа!

9443
На тях не им пука, уважаеми госпожи и господа!
Снимка: Getty Images

Знаете ли кое е най-циничното при поредната новина за тероризъм със загинали и ранени някъде по света? Това е лицемерието на световните политически лидери.

Щом разберат за пролята кръв, солидарното им настървение се отключва и те бързат ли бързат да дават изявления, да се демонстрират, да наведат глава, да смръщят вежди и проронят някоя сълза.

Световните лидери обвинени в срамно бездействие спрямо бежанската криза

Милиони бежанци са обречени на живот в мизерия в най-лошата бежанска криза от Втората световна война насам. Световните лидери пренебрег...

"Ние скърбим заедно с народа на..!", "Остро осъждаме поредния брутален акт срещу свободата..!", "В този труден миг сме заедно с близките на загиналите..!". Това сте го чували, нали?!

Изпразнени от съдържание кухи фрази, измъкнати от поредната прочувствена реч, чрез която някой световен лидер някъде убеждава народите, че е дошло време за решително противодействие срещу враговете на човечеството.

Лицемерие сред кръв и лъжи.

Лицемерие в тишината на скръбта.

Лицемерие отвъд поносимото...

Твърдият тон срещу Русия доминира на срещата на Г-7

След като за близо две десетилетия терминът Г-8 се превърна в устойчиво понятие в световната политика. Днес обаче се случва третата сре...

В действителност на никого от световните лидери не му пука за загинала майка в атентат, подхвърлила нанякъде малкото си дете в опит да го спаси. На тях не им пука за отчаянието на бащата, търсещ сина си сред отломки и пепел. На тях не им пука за разстрела на нечий любим човек.

На тях не им пука за прегазената мечта, строшените кости, пръснатия череп, окървавения труп, детския плач. Не им пука за ужаса, отчаянието, краха, безнадеждността... Не им пука, уважаеми госпожи и господа!

Защото всички те са въвлечени в геополитическите си амбиции, неистова жажда за надмощие, борба за превъзходство и цинични интереси, правещи ги едно цяло.

Гнусно и отвратително звучат думите на политическия лидер, "скърбящ" някъде там за някакви жертви, чиято същност се свежда до бройка в новините.

Дълбоко мерзки е неговият акт на състрадание към нечии непознати загубени животи, в чиято съдба той често пъти пряко или косвено се е намесвал.

Обама е най-високоплатеният световен лидер

Американският президент Барак Обама е световният лидер, който получава най-висока заплата. Годишното му възнаграждение възлиза на 400 0...

Ужасно е да го гледа човек как страда пред камерите за този, който е убил чрез властта си.

Но на него не му пука, защото той ще се бори за "геостратегическата стабилност в света", "ще накаже сурово терористите", ще "срине несправедливостта"... Някога! Когато му отърва!

Не му пука и че всички знаят за кървавото му лицемерие!

Снимка
: Архив

Автор: Румен Скрински 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com