Нова тухла в стената

56881
Нова тухла в стената

Зимата може и да ни изненада, но строителите на политическото лего у нас май вече с нищо не могат да ни стреснат, трогнат и очароват. Ако питате мен, даже не се и стараят - просто обръщат калъпа наопаки и подреждат шарените лего-тухлички в огледално копие...

По-паметливите ще си спомнят как преди няколко години страната бе наводнена с афиши, от които радетелят за ред, законност и справедливост Яне Янев ни се кълнеше, че ще спре корупцията. Имаше и закани за затвор за корумпираните - за по-голяма убедителност.

Петър Стоянов: Омерзен съм от критиките по мой адрес заради Бареков

Президентът Петър Стоянов отвърна чрез Facebook на коментарите относно заявената си симпатия към афишираните от Николай Бареков и парти...

Пет години по-късно новата тухличка в стената г-н Бареков призова сегашните депутати да не гласуват за отмяна на доживотната присъда, за да можел като вземе властта, да ги вкарва в затвора - и тях, и шефовете им, и министрите им.

За да бъде по-убедителен, г-н Янев доведе в България ексшефа на МОСАД Дани Ятом и няколко други израелски бивши министри и висши полицейски началници.

За да бъде по-убедителна, новата тухла пък покани бившия главнокомандващ силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк, който заяви, че не бил познавал г-н Бареков, но според него той бил нов етап в развитието на демокрацията в България.

Смешно е, когато генералите започнат да говорят за демокрация. Поне в началото. После - не чак толкова.

Тухличката Яне преди пет години се закле, че ще бъде най-лошият кошмар за Бойко Борисов. Дори издигна кандидат-президент със задачата направо да го уволни оня от премиерския му пост.

Люба Кулезич се извини на БТК заради Николай Бареков

Преди началото на съботно-неделното си предаване "На светло с Люба Кулезич", журналистката Люба Кулезич се извини на БТК заради твърден...

Тухличката Бареков мина по обратния път - той громеше редзаконосправедливата тухла и носеше цветя на нарочения за уволнение, плачеше, когато той небрежно го наричаше "подлога" и почтително го наричаше "генерале" (може би по подобие на френското "мон женерал" - "генерале мой")...

Янетухлата обърна палачинката след президентските избори, уволни кандидат-президента си и се прилепи като рибка-прилепало под корема на голямата акула Борисов.

Тухлобарекът прозря истината изведнъж, когато случайно видя чорапите на своя генерал, а още по-ясно - когато стана ясно, че правителството май ще пада... И сега обещава на бившия си любимец съдбата на Саддам Хюсеин. Доста хард пожелание - оня го обесиха като стой, та гледай, а официалните лица снимаха екзекуцията с телефоните си. Може би у нас направо ще си се предава по една от телевизиите!

Една друга, атакуваща тухла, примамваше избиратели с обещание за хиляда лева минимална заплата, а последователите ѝ маршируваха по улиците с фланелки, на които България бе на три морета миеща се.

Новата тухла не фиксира точна цифра на заплатата, но обеща България да се мие не на три морета, а на шест области... И - безплатен таблет за всяко дете! Няма лошо - стига да има кой да му плаща на детето достъпа до интернет. Това в програмата на новата легопартия е пропуснато, но няма пречка да се добави!

Бареков: Искам да управлявам два мандата, готов съм да мина през политически трупове

Бих се съгласил на детектор на лъжата. Това каза лидерът на партия Движение „България без цензура" в „На светло с Люба Куле...

Старата тухла предвиждаше трийсетина свои депутати в парламента. За своя изненада - остана без нито един.

Новата направо си обеща два премиерски мандата. И капитализъм с човешко лице. На кой човек ще е лицето - не ни се казва, очевидно се разчита на досетливостта ни.

Няма страшно - ние сме як народ - социализма с нечовешко лице някак го избутахме, та един капитализъм ли ще ни се опре!

Автор: Румен Белчев, Стършел

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com