Опозицията иска като Костов през 97-а

10817
Опозицията иска като Костов през 97-а

С известно закъснение и политиците се затрогнаха от тежкото положение на полицаите и техния протест по този повод. Дълго мислиха и решиха, въпреки риска, да вземат страна.

Първо БСП се просълзи за редовите протестиращи - бившият им министър Миков, който тогава почти не излизаше от кабинета си, се разтревожи, че откакто той им е вдигнал заплатите през 2009 г., униформените не са виждали повече пари, и че днешният му заместник на поста настройва редовите полицаи срещу синдикалните им водачи, с което се опитва до овладее протеста.

После самият председател Станишев се изцепи на пресконференция за протестите на униформените, че полицаи спирали колата му, за да се оплачат от тежкото си безпаричие. И заключи мъдро, че в последните години отношението на полицаите към управляващите... рязко се е променило. Това, което не каза, но се надява да е така, е, че разочаровани, хората с пагоните не само рязко са си променили отношението към управляващите, но и разко са се преориентирали към опозицията, тоест към БСП.

Полицаите се оляха

Има две теми от българската действителност, които са някак табу. Циганската е малко по-ясно защо - от страх, че ако се навлезе много на...

Бедни ми, бедни, Станишко, не се и надявай есента и зимата на 1997-а да се повторят през 2012-а, както в момент на превъзбуда намекнаха лидерите на протестиращите от Синдикалната федереция на служителите в МВР. Дори и да се случи, никой в България не те провижда начело на бунтове-ала 97-а. Избий си го от главата. По две причини.

Първо, далеч си от Костов и влиянието му тогава, и , второ - зимата не е "Виденова" и държавата не е фалирала. За това БСП ще трябва да почака. А нямаш и гащи за тая работа.

Полицейски акъл, без никой да й го е искал, се опитва да дава и Кунева с нейната "България на гражданите". "Не може да се противопоставят лекари на полицаи, когато става дума за заплати", възмущава се тя от реакцията на властта на полицейските искания. Защо да не може? Я да им поискаме дипломите, да видим кой каква ще извади.

Просто Кунева прави поредния непохватен опит да спечели партийни дивиденти, при това едновременно и от лекарското, и от полицейското съсловие.

Борисов: Ще вдигам парите на лекари, не на полицаи

Искам да вдигна заплатите на лекарите и учителите, а не на полицаите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на...

Полицаите са ясни. Искат си парите, които мислят, че заслужават. Както всички останали. На кого няма да са му добре дошли още 100-200 от обезпечените хартийки!

Само че полицаите нека първо си ги заработят. Най-вече в малките градове и селата, където хората са пропищели от беззаконието. Нека се потрудят да изтрият срама от челото след водещото място в класациите за корумпираност...

И да не заплашват със "зими на протеста" и чупене на парламента!

Колкото до Станишев и политиците - заигравката с пагона е опасна. Натискайте си бутиковите парцалки, както беше казал Джон Ленън, и си гледайте напред в пътя... Че току-виж някой катаджия изскочи с палката да се оплаква от безпаричието си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com