Политическите лъжци!

34282
Политическите лъжци!
Снимка: БГНЕС

Въобще не е явление Бареков и неговата Цензура - нещо, което се опитват да ни внушат вестниците му. Бареков е бледо подобие на трима-четирима свои прототипи, вършели и жънали в българската политика преди него. Вярно е, че подставеното момче от Пловдив обикаля месеци наред предизборна България и с воаяжите и спектаклите, които устрои по площадите, повече обърка избирателя, отколкото го надъха (Това предизборна кампания ли е, или пътуващ цирк, питаха се повечето от тях!); вярно е също, че по площадите и в залите събираше по стотина-двеста души (повечето от които хора без работа!); вярно е, че почерпи с кебапчета и бира стотици и хиляди изгладнели из страната... И толкова! Резултатът, който постигна на изборите - на фона на огромните пари, които изсипа на площадите, си е жива разсипия! Двамата евродепутати, които спечели и чиято себестойност надхвърли 5 милиона на глава, са тъжна равносметка за него и пълна катастрофа за спонсорите му!

Да им се чуди човек на акъла! И на парите! Защото гладът и кебапчетата (с бира!) не са критерий за политически избор, а тъкмо обратното! Говори се даже, че по време на безцензурните тържества на Бареков по площадите и залите имало платени цигански тумби катунари, които освен че запълвали празните пространства в тарапаната, се движели организирано по общините, за да се прехранват. Софрите, които новият български политик организирал след сборищата си, били толкова пищни и богати, че циганите пирували чак до сутринта!

Бареков проговори за сметките си, нямало да ги показва

Няма да си покажа сметките пред вас, защото ще правите циркаджлъци с тях. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на преско...

Да, Бареков наистина бе явление в политиката с ексцентричната си и скъпа кампания.

Но той бе явление най-вече с лъжите, които нагло и безпардонно успя да пробута на населението! Опитен е българският избирател, много глупости е чувал за 25 години, ако броим и Живковските, той вероятно е най-лъганият избирател в света! Толкова опит има, че дори и постигнатите от Бареков висини не успяха да го учудят. Политическото конферансие на спонсорите си Бареков вдигна толкова високо летвата на лъжите, че и екс-шампионът Сидеров - с неговите 500 лв. най-ниска пенсия и 1000 лв. минимална заплата! - остана с пръст в устата.

Какво е същественото тук обаче? Малката подробност, която и най-големият Лъжец трябва добре да разбере, е, че клетият български избирателят е доказал, че на тоя свят и в този си живот се подлъгва само веднъж (в другия Господ знае!), а политическите лъжци-рецедивисти още при следващия опит си получават заслуженото! Шут по панталоните! Отзад!

Примери - бол. Помните прононсирания лъжец Симеон Сакскобургготски, който дойде в България с идеята, че аборигените лесно се лъжат. Много лъжа изрече за четири години престолонаследникът, но най-опашатата бе тази в началото, за 800-те дни - която го възкачи на трона, републиканския! "Оправи" лъжливият монарх държавата, както беше обещал и то така, че още при следващото преброяване на бюлетините неговото изобретение НДСВ получи процент и половина одобрение. За царското движение втори път дадоха гласа си само придворните му апаратчици и техните роднини. Жестоката декласация на Симеон II доказа, че ширещата се теза, че - видите ли! - българинът лесно се лъжел и имал къса памет за лъжците, въобще не е вярна!

Светлин Танчев става заместник-председател на "България без цензура"

Бившият депутат от ГЕРБ и сегашен независим народен представител Светлин Танчев стана заместник-председател на "България без цензура". ...

Не е само Царят политически въжеиграч. Спомнете си вече партийния пенсионер Иван Костов, който с лека ръка (и резки движения!) похарчи един милион сини избиратели само за един мандат, и когато през 2001 година избирателите заслужено му показаха среден пръст за повторния избор, им се разсърди така, че направо онемя! Мълча цели три години, а когато все пак проговори, кариерата му - и тази на СДС! - бяха изтекли в канала!

Яне Янев също! Опитът на РЗС да влезне повторно в пленарната зала бе осъден на смърт, най-вече заради метаморфозите на лидера им. А в РЗС имаше доста хляб, който сериозен политик - конституционалистът Георги Марков - бе омесил!

Кой бе следващият ли? Ами Сидеров! С лъжите си този псевдополитик изпя лебедовата си песен! С 2,97% на никои избори досега не се бе закопавал, а с "преориентацията" си към компанията на Беларус и Казахстан това вече е сигурно! Лошо изигра картите си пишман националистът, крайно погрешно и сега някой трябва да плати сметката! В хазарта е така - играеш ли зле, изпадаш от карето!

Накрая пак за Бареков. Момче, лъжите също си имат лимит! Политическите пък - съвсем! Не си мисли, че ще ти се размине! Стана дума вече - народът само веднъж се лъже!

ГЕРБ и ДПС са едно, Станишев е тапа, а Волен се продал на турците, според Бареков

"Бях във всяко кътче на България и с това си обяснявам нашия успех. ДПС накупиха много цигански гласове". Това каза в интервю за предав...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com