Последната ни декларация към това правителство, част 1

41662

 

Дойдохте в условията на предсрочно прекратен мандат. Представяхте се за герои. В гнилите ви усти бяха думите на деня - "гражданско общество", "демокрация", "заздравяване на системата", "преподписване на обществения договор". Завърнахте се от заслужено политическо изгнание с обещания за експертност, прозрачност, промяна на порочните практики; обещания за вслушване в гласа на гражданите, осигуряване по-лесен достъп на народа за контрол над властта...

Въобще, дойдохте с уж чисто нови кожи, но за съжаление без ясното разбиране, че ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ!

Какво направихте за една година:

Показахте как в името на властта може да се сключи дори най-безпринципната коалиция, плюеща в лицето на всички базови изисквания за морал, честност и справедливост в политиката.

Обявихте, че ще покажете как се провеждат „едни честни и свободни избори“.

Вместо това, не само легализирахте купуването и продаването на гласове, но и оставихте един безпардонен, умственоцензуриран клоун да се подиграе с нищетата и отчаянието на немалка част от българските граждани.

Питаме: след феномена 15х15 - разбрахте ли най-накрая мащабността на последствията от целенасочено провежданото от вас самите в продължение на десетки години системно унищожаване на образованието?

В предизборната си кампания обещавахте да върнете доверието в институциите и да изкорените тоталитарните маниери на своите предшественици.

Вместо това цяла година стояхте скрити зад заграждения и стени – истински и в главите, глухи за исканията на активното гражданско общество, слепи за проблемите на цялата система. Вместо да промените модела "Фидосова", сменихте името му на "Манолова".

Щяхте да "връщате увереността на хората, че държавата работи в техен интерес, а не в нечии икономически задкулисни интереси".

Лица на "Ранобудните студенти" подозират, че полицията ги гони заради Волен Сидеров

През ноември месец миналата година, когато бяха най-сериозните протести, имаше около десетина привиквания от полицията по адресите на н...

Вместо това получихме Пеев(ски). И после пак. Напук, за назидание, за демонстрация, че можете да си правите каквото си поискате.

Подписвахте договори без публичност; превърнахте законите в прислужници на отделни индивиди и определени интереси, приемахте ги без обещаваното "широко обществено съгласие", без специалисти, експерти, представители на академичната общност. Без дори обективна нужда.

Назначавахте в последните часове преди празници, уволнявахте без причина, заменяхте дългогодишни експерти с партийни кадри без никакъв опит, фалшиви дипломи и некачествено образование.

Вместо да стабилизирате държавността, оглозгахте институциите;

Предизборно говорехте как трябва "да спре полицейщината и злоупотребата с МВР, службите и всички институции за интересите на една политическа сила", как "не може сградата на Народното събрание да стои опасана от заграждения"...

И "Ранобудните студенти" събират подписи за изборна реформа

След като вчера, 6 февруари, професорът по конституционно право Георги Близнашки обяви, че инициативен комитет започва да събира подпис...

Иронично, в крайна сметка вие сте единственото правителство, прекарало ЦЕЛИЯ си мандат зад метални ограждения и дебели полицейски кордони. Позволихте си да изправяте хиляди полицейски части срещу гражданите на държавата, срещу суверена. При това не веднъж!

После дойдоха и абсурдните и опасни за демокрацията изменения именно в закона за МВР.

Бягайки от реалността, се скрихте зад огражденията на фасадната демокрация. Създадохте контрапротести, изправихте платени "поддръжници" срещу справедливия гняв от неправдата. Омърсихте националните празници, обвихте ги в лицемерие и метални прегради. Създадохте контрапразници. Разцепихте обществеността, търсейки единствено собственото си оцеляване.

Профанизирахте говоренето в публичната среда, свеждайки го до унижаващо за институциите, които представлявате, ниво.

Не признаваме ВИЕ да говорите за „Негово Величество Суверена“, когато най-показателният пример за уважението Ви към него е ре-номинацията на Делян Пеевски за нова публична длъжност. Когато цяла година игнорирате справедливия граждански гняв срещу прогнилата политическа система. Не е морално, не е етично. Позорно е и ние не го приемаме!*

Британски евродепутат е съгласен да представи въпрос на „Ранобудните студенти” пред ЕК

В продължение на една седмица говорихме с редица европейски депутати, с неправителствени организации, с представители на Европейската к...

*Текстът е повлиян от изказването на Сергей Станишев след оставката на правителството през 2013г.

Автор: Ранобудните студенти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com