Скандалът с Рамщайн: "балонът" на Тил Линдеман и жените

18523
Скандалът с Рамщайн: "балонът" на Тил Линдеман и жените
Снимка: Getty Images

"Обвиненията от последните седмици тежко ни разстроиха - цялата група, но и мен лично. А навярно и вас - феновете", пише барабанистът на Рамщайн Кристоф Шнайдер в Инстаграм. Той не смята обаче, че се е случило нещо, което да има наказателно-правно измерение. Барабанистът твърди, че не е виждал да се върши нищо забранено, че не е и чувал за такива случки от многочисления екип на групата. Не знае на почитателки на Рамщайн да са били давани упояващи вещества" с цел сексуални действия. "Независимо от това очевидно са се случвали неща, които може юридически да са ОК, но лично за мен не са в реда на нещата", пише още Шнайдер.

Шнайдер: Партитата на Тил не са партита на Рамщайн

Разврат и наркотици: Подозират рускиня в съучастие на куп престъпения с Тил Линдеман

Рускинята Альона Макеева, представяща се за кастинг директор на Rammstein, е обвиняема по наказателно дело срещу фронтмена на групата Т...

По-нататък той разказва, че са се "оформили определени структури, които отиват отвъд границите на ценностните представи на останалите членове на бандата". Затова барабанистът и колегите му винаги били държали частните партита на Тил Линдеман да не се бъркат с официалните афтърпартита на Рамщайн. "През последните години Тил се разграничи от нас и заживя в свой собствен балон - със свои си хора, със свои си партита, със свои си проекти", обяснява Шнайдер.

Барабанистът вярва обаче на думите на Тил Линдеман, че винаги бил искал гостите му да си прекарат приятно. "Но как тези гости си представят едно приятно прекарано време - в отделни случаи това все пак се различава от неговите собствени представи. Изглежда, че желанията и очакванията на жените, които сега надигнаха глас, не са били осъществени." Според Шнайдер тези жени имали чувството, че се намират на предела на една ситуация, която вече не могат да контролират. "Много съжалявам за случилото се и им съчувствам", пише още той.

В същото време барабанистът припомня, че всеки гост в помещенията зад сцената има свободата да си тръгне по всяко време. Бутилките с питиета винаги били неразпечатани, отваряли ги пред очите на гостите. В края на своят пост в Инстаграм барабанистът изразява надеждата, че случилото се ще бъде спокойно анализирано и преосмислено. "И то от всички нас шестимата. Ние сме заедно", пише Шнайдер.

57-годишният музикант е първият от бандата, който официално взима отношение към обвиненията срещу фронтмена на Рамщайн Тил Линдеман. Както е известно, много жени, част от които държат да останат анонимни, обвиняват Линдеман в посегателства. Те описват ситуации, в които са изпитвали чувство на страх. Според твърденията, по време на концертите на Рамщайн са били подбирани млади жени, на които се предлагало да участват в купоните след концерта. На тези афтърпартита Тил Линдеман е извършвал сексуални посегателства, твърдят няколко от споменатите жени. Самият той обаче отхвърля тези обвинения, включително и чрез адвокат. Берлинската прокуратура вече разследва обвиненията.

Германската министърка по въпросите на жените, семейството, възрастните хора и младежта Лиза Паус от партията на Зелените каза, че обвиненията на жените срещу Линдеман могат да доведат до #MeToo вълнá в страната. Тя припомня, че всяка криза създава и нови шансове. Лиза Паус е категорична по един въпрос: "Сексизмът не е ОК".

Барабанистът на "Rammstein" е разтърсен от обвиненията срещу Тил Линдеман

Барабанист на немската метъл група "Rammstein" Кристоф Шнайдер е "дълбоко разтърсен" от обвиненията в сексуално насилие срещу фрон...

Пълномощникът на германското правителство за борба срещу антисемитизма Феликс Клайн също взе отношение към предстоящите концерти на Рамщайн в Берлин. Той смята тези концерти за "проблематични". "Антидемократични дискриминационни практики като антисемитизма, презрението към жените и расизма често пъти вървят ръка за ръка. Ние трябва да обърнем сериозно внимание на засегнатите жени - по същия начин, по който обръщаме внимание на еврейките и евреите, засегнати от антисемитизъм", казва Клайн. Според него дори под наметалото на творческата свобода не бива да се прекрачват границите на допустимото.

Албумите на Рамщайн се продават въпреки скандала

Независимо от дебатите около бандата и Линдеман, Рамщайн продължава да трупа печалби. В последната класация на стоте най-успешни музикални албуми в Германия групата присъства с цели шест продукции. И продажбите на всички шест албума растат. Нещо повече: три от по-старите албуми сега отново се завърнаха в класацията, а хитът "Слънце", едно от най-известните парчета на Рамщайн, също пак влезе в класацията на сингълите.

Лейбълът Universal Music Entertainment, който издава албумите на бандата, временно прекрати маркетинговите и рекламни акции в полза на Рамщайн, но това явно ни най-малко не се отразява на търговските успехи на Тил Линдеман и колегите му от бандата.

 

Прокуратурата в Берлин разследва фронтмена на "Rammstein" Тил Линдеман

Берлинската прокуратура започва разследване срещу фронтмена на рок група "Rammstein" Тил Линдеман, съобщи "Дойче веле". Разследването е...

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com