За нападение над лекар - не демокрация, а тояга

25648
За нападение над лекар - не демокрация, а тояга
Снимка: БГНЕС

Така повече просто не може да продължава. Кратко и ясно. Не може да има 225 случая на нападение над лекари, защото са отишли на адрес да помогнат по сигнал.

Прав е министър Москов, че който избира да живее като скот, трябва да бъде третиран като такъв. Но това се отнася не само до циганите, а и до българите.

Българите – най-богатите хора в света

Веднъж един от най-богатите хора в света – мултимилиардерът Уорън Бъфет, решил да провери кой от работещите в неговия офис плаща ...

Статистиката, цитирана от Москов, е показателна. Къде обаче е статистиката на осъдените заради нападение над лекари, над медицински сестри, над медицински персонал, докато изпълняват задълженията си? Съгласно поправката в Наказателния кодекс, да нападнеш лекар е все едно да нападнеш полицай – от три до десет години затвор.

Къде тогава са осъдените? Където са тези, осъдени за организиране и купуване на гласове ли? МВР не може да ги намери ли? Ами да си пуснат телевизора пазителите на реда – там, по сутрешни, следобедни и вечерни блокове даже интервюта дават с нападателите. Както в случая с д-р Маринова от „Спешна помощ” в Ботевград – Нова телевизия излъчи гледната точка и на единия от двамата роми, които са атакували екипа заради лека катастрофа с линейка.

Щом медиите могат да намират и разказват такива истории, значи МВР няма оправдание да не залавя подобни индивиди. Няма оправдание и за съда да не ги осъжда. Който има желание, ще намери начин – начин да докаже нападението. И независимо циганин или българин го е извършил, злосторникът да влиза в затвора. Там, където е мястото на такива хора. А не здравният министър да иска да се подписват споразумения т.е. държавата да се моли на някого да не закача представителите на най-хуманната професия. Държавата не се моли – тя разпорежда и санкционира.

В България написаното в кодексите само по себе си въобще не е лошо. Приложението обаче е пълна скръб. Затова през ден си говорим за съдебна система, за полиция. А точно МВР в актуализацията на бюджета за тази година получи най-много пари. Е докога така? Колко още средства трябват, че да си върши полицията работата както трябва? Какво трябва да се случи, че по ромските гета да имат уважение към униформата, а не да се хвърлят с „камънье и дървье”, когато случайно дойде полицай да си изпълни служебните задължения? Така че държавата да почва да санкционира по-бързичко. Да налага ред, когато има закон, а не да го обръща на демокрация. Каквото повикало, такова се обадило. Иначе всеки ще взема закона в свой ръце.

Раждането на "новата" олигархия

Не е хубаво да лъжеш, защото на лъжата краката са къси. Тази поговорка я забравят всички нови „звезди” на българския иконом...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com