Невероятно! България на исторически финал по волейбол в Баку!

40454
Невероятно! България на исторически финал по волейбол в Баку!

България се класира на исторически финал по волейбол на първите Европейски игри в Баку, след като в епичен полуфинал стигна до изненадваща (според букмейкърите) победа с 3:2 над Полша!

Срещата премина през много обрати, като при 2:1 в полза на българите Полша започна силно и поддържаше разлика от 5 и повече точки, но в края на гейма резервата Венци Рагин вдъхнови нашите, които се доближиха на само точка от своя съперник - 22:23. Полша обаче съумя да спечели гейма и да докара мача до тайбрек.

Сестри Стоеви завоюваха финал в Баку

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви си осигуриха място във финала на двойки жени на турнира по бадминтон в Баку. Българките разгромиха т...

В него двата тима си размениха по един път водачеството, а ключова роля изигра Тодор Алексиев. Той беше първият играч, хванат на блокада в тайбрека, давайки аванс на поляците. Именно той обаче записа три вдъхновяващи точки (две атаки и една блокада), с които "лъвовете" обърнаха. При 14:13 пък се стигна до инфарктен момент, в който Георги Братоев подаде две слаби топки, но при втория опит неговият брат - Валентин, закова топката в полското поле 15:13 и 3:2 за България.

Младият Жани Желязков беше най-резултатен в българския лагер, след като закова 21 точки (19 от забивки). Тодор Алексиев се отчете с 19, а Вальо Братоев - 17.

Артур Шалпук беше най-резултатен в мача, след като наниза 23 точки. Той и Ромац (18) обаче разочароваха в тайбрека, което помогна на България да стигне до финал в Баку.

Това беше първи спечелен полуфинал за България от 12 срещи насам, а в спор за златото момчетата на Ники Желязков се изправят срещу Русия или Германия, които играят по-късно днес.

Николай Желязков: Началният удар на Германия беше на много високо ниво

Старши-треньорът на националния ни отбор по волейбол Николай Желязков призна, че тимът на Германия ни е победил заради силния сервис. Н...

Още подробности от мача четете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com