4,3 милиона евро за погребението на Маргарет Тачър

51711
4,3 милиона евро за погребението на Маргарет Тачър

Погребението на бившата британска премиерка Маргарет Тачър е струвало на данъкоплатците около 3,6 милиона паунда (4,3 милиона евро), съобщи Даунинг Стрийт.

Грандиозната церемония на 17 април предизвика полемика в страната. Говорител на премиера Дейвид Камерън уточни, че това са все още неокончателни данни, но крайната цена би трябвало да е в този порядък. Даунинг Стрийт съобщи, че от 3,6-те милиона паунда два милиона са били разходи за осигуряване на полицаи, които щели да вършат други задачи, ако погребението не се беше състояло на този ден.

Плевнелиев ще e на траурната церемония за погребението на Маргарет Тачър

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на траурната церемония за погребението на премиера (1979-1990 г.) на Обединеното кралство Мар...

Държавата е похарчила около 1,1 милиона паунда за мобилизирането на допълнителни сили за сигурност, а разходите, свързани с церемонията в катедралата Сейнт Пол и последвалия прием, с печатането и изпращането на покани, са възлизали на около 500 000 паунда. Семейството на Маргарет Тачър, която почина на 8 април на 87-годишна възраст, е поело разходите за погребалната агенция и за цветята, уточнява още Даунинг Стрийт. 

Около 2300 гости присъстваха на церемонията, а 4000 полицаи бяха мобилизирани за церемониалното погребение с военни почести, което беше с една степен по-ниско от националното погребение, отредено на адмирал Нелсън и на Уинстън Чърчил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com