Френска социалистка ще иска оставката на Станишев като председател на ПЕС

22280
Френска социалистка ще иска оставката на Станишев като председател на ПЕС

Започва акция на европейските социалисти срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев. Последните събития в страната ни с избирането на Делян Пеевски за шеф на агенцията за националната сигурност и последвалите масови протести намериха широк отзвук и в страните от Европейския съюз, предаде КРОСС.

Според източници, близки до френските социалисти, досегашният генерален секретар Мартин Обри смята да постави въпроса за оставката на лидера на ПЕС Сергей Станишев на вниманието на колегите си. Социалдемократите в Европа са настроени скептично към бъдещето на организацията под неговото председателство, след като той постави на карта бъдещето на партията си в собствената страна.

Освен изтъкнатата френска социалистка Мартин Обри, испанските социалисти също скочиха срещу Станишев. Испанският ляв вестник "Ел паис" излезе с критичен коментар към лидера на БСП. Шефът на социалистите в европарламента Ханес Свобода недоумява как е номиниран Пеевски за шеф на ДАНС. Свобода късно снощи написа в Туитър, че е изненадан от номинацията на българското правителство за шеф на ДАНС. Той допълва, че "би трябвало да има по-компетентни хора на този пост".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com