Хомо пропагандата в Русия: Под ударите на закона

17074
Хомо пропагандата в Русия: Под ударите на закона

В някои руски градове "хомосексуалната пропаганда" вече е забранена. Подобна съдба очаква и целувката между еднополови партньори. Своеобразните мерки се оправдават със "закрилата на децата" - така казват от Кремъл.

Инициативата тръгва от Сибир - още през март миналата година депутати от Новосибирск внасят проекта, който трябва да забрани "хомосексуалната пропаганда" в присъствието на непълнолетни в цяла Русия. При нарушаване на закона частните лица ги чака глоба в размер на 100 евро, а чиновниците и организациите ще трябва да плащат над 10 000 евро.

Проектозаконът се радва на най-голяма подкрепа сред руските православни фундаменталисти, които са убедени, че активистите от движението на гейовете и лесбийките са перверзни. "Това не са хора, а дяволи, демони! По добре да не се бяха раждали!", казва представителят на движение "Православа" Дмитрий Ентео.

Какво става в Македония?

Страхът се е настанил трайно в Македония. Авторитарните методи на управляващите хвърлят страната в дълбока политическа криза. В същото...

Всичко в името на децата

Санкт Петербург стана първият руски град, в който "хомосексуалната пропаганда" е забранена. Последваха го и други градове, сред които са Новосибирск, Архангелск и Калининград. Забраната се обосновава с аргумента, че "децата трябва да бъдат предпазени от агресивната пропаганда на хомосексуализма".

"Ние, членовете на сдружението на хомосексуалните и лесбийките, призоваваме гражданите на Русия, които уважават любовта, а не омразата, да отхвърлят проектозакона на Новосибирския парламент. Нашите семейства не са по-лоши от вашите, нашите гласове са също като вашите. Ние сме граждани на една държава", казва от името на "нарочените" Елена Костюшенко.

Противници на закона има и в парламента, но те са единици - регламентът бе одобрен на първо четене с 388 гласа "за", само един народен представител бе против и един се въздържа. Предстоят още две четения.

И пак ще има гневни мюсюлмани

Пророкът Мохамед като жълто човече с безумен поглед: френско списание пак се заиграва с взривоопасната тема. Това е скандално, но още ...

В цивилизованите страни е друго

По време на протестите пред парламента се стига до постоянни сблъсъци между православните фундаменталисти и хомосексуалните, целуващи се пред сградата. Според новия закон и тези целувки ще се тълкуват като "хомосексуална пропаганда". Също както и издигането на знамето с многоцветната дъга в защита на правата на хомосексуалните. "Москва не е Содом", настояват православните фундаменталисти. "Москва не е Иран", отвръщат протестиращите гейове и лесбийки.

Правозащитниците са категорично против проектозакона - определят го като нарушаване на Европейската конвенция за правата на човека. Според Людмила Алексеева от московския Хелзинкски комитет, проектозаконът не служи за закрила на децата, а ограничава правата на малцинствата. "Нито една цивилизована държава не преследва тези хора", казва тя.

Източник: Дойче веле

Шеметната кариера на шофьора от Каракас

От обикновен шофьор на автобус до вицепрезидент - в днешно време подобно изкачване е рядкост. За Николас Мадуро обаче именно това е пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com