X
 
 

Huawei обвини САЩ в политическо преследване

599 0
Huawei обвини САЩ в политическо преследване
Снимка: iStock
Китайската технологична корпорация Huawei определи новите обвинение на Министерството на правосъдието на САЩ като политическо преследване, съобщи РИА Новости.

В прессъобщение на компанията се твърди, че обвиненията не разкриват нищо ново, а американското правосъдно министерство отново разглежда вече приключили граждански дела като наказателни.

Тръмп се заканва на Джонсън заради Huawei

Борис Джонсън е бил предупреден, че поема курс към дипломатическа война с Доналд Тръмп заради плановете си да предостави на китайската ...

„Това избирателно, политическо мотивирано прилагане на законодателството противоречи на общите правни норми”, се казва в съобщението, като се подчертава, че нито един от продуктите на компанията не е бил разработен в резултата на кражба на търговска тайна.

Huawei се сдоби с нови криминални обвинения от страна на САЩ за това, че 2000 г. насам се опитва да открадне търговски тайни от американски компании.

Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан призова днес Вашингтон да спре незабавно с необоснования натиск върху китайската компания.

Actualno.com

Етикети: