Македонската опозиция създаде общ съюз

4787
Македонската опозиция създаде общ съюз

Всички основни опозиционни политически партии в Македония се обединиха в "Съюз за бъдеще", предаде БГНЕС.

Късно снощи в Скопие лидерите на Социалдемократическия Съюз /СДСМ/ Бранко Цървенковски, на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски, на Либерално демократическата партия, на Достойнство и на Обединени за Македония подписаха политическо споразумение.

"Много хора се съмняваха, че подобен съюз е възможен. Няма никакво съмнение, че ние представляваме политически партии с доста различни идеологии. Ние имаме доста различия по определени въпроси. В миналото водихме доста остри, на моменти и жестоки битки, помежду си, често си отправяхме и тежки обиди", каза Цървенковски преди подписването на споразумението и попита: Но, защо се обединяваме? "Всички ние сме убедени, че предизвикателствата пред Македония са много по-големи отколкото различията ни. Опасностите и рисковете пред обществото са много по-значителни от партийните интереси

Според него поради безотговорната политика на управляващите начело с Никола Груевски в момента евроинтеграцията на Република Македония е напълно блокирана и бъдещето на страната е под въпрос. Бранко Цървенковски призова всички неправителствени организации, граждански сдружения, отделни личности, всеки, който иска да промени нещата, да се присъедини към обединението.

"Очаква ни тежка битка, не за властта, а за самата държава. Република Македония има право на бъдеще. Ние сме готови да се борим и да спечелим тази битка. Ние искаме нашето бъдеще сега", каза още Цървенковски.

Сините подхванаха Македония

СДС подхвана Македония. „Раковска” 134 настоява да се създаде временна парламентарна анкетна комисия, която да изготви док...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com