Масов бой в парламента в Тайван заради данъчен закон

8074

Ръкопашен бой избухна в парламента на Тайван заради спорове между депутатите дали да бъде преразгледан закон за облагане с данъци на печалбите при търговия с акции, предаде БГНЕС.

На практика парламентарните дискусии били прекратени, след като десетки парламентаристи от управляващата партия Куоминтан налетели на представителите на опозицията. "Бойците" и от двете спорещи страни се опитвали да установят контрол върху трибуната на парламента.

Законът беше внесен през 2012 година в парламента от управляващите с довода, че осигурява социална справедливост. Той беше гласуван през юли миналата година и влезе в сила от януари 2013 година. Но от тогава срещу него се надигна силно недоволство, включително от представители на влиятелни делови кръгове. Основната опозиционна Демократична прогресивна партия призова президента на страната Ма Инцзю да се извини за определяната от нея като погрешна политика, което държавният глава не стори.

В телевизионно предаване на живо по телевизията беше предадена цялата схватка. Разправията започва от спор между две дами, като представителка на опозицията лисва чашата си с кафе върху своя колежка от Куоминтан. След което настава групова размяна на насилствени аргументи. Парламентът на Тайван беше известен в миналото с честите ръкопашни схватки между депутатите, но през последните няколко години до подобни инциденти не се беше стигало и споровете се решаваха само с вербални аргументи.

Снимка: Архив

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com