"Шпигел": Гърция не е изпълнила обещанието си за приватизации

4129
"Шпигел": Гърция не е изпълнила обещанието си за приватизации

Гърция не е изпълнила обещанието си да събере приходи в размер на 50 млрд. евро от приватизациите, пише германското сп. "Шпигел", като се позовава на изявления на шефа на приватизационния фонд Янис Кукиадис, който казал, че първоначално приватизационната програма е била изготвена напосоки.

В публикацията, цитирана от гръцки вестници, се твърди, че няма значителен интерес към активите на държавата, в резултат на което всички цели относно приходите от приватизациите трябвало да бъдат преразгледани.

Меркел: Гърция ще остане в еврозоната

Гърция ще остане в еврозоната. Това заявява германският канцлер Ангела Меркел в интервю за в. "Билд". Пред изданието Меркел изказва у...

Кукиадис казал, че през 2012 г. ще бъдат събрани около 4,7 млрд. евро от приватизации, докато първоначалните очаквания са били тези приходи да възлязат на 9,3 млрд. евро.

Пред гръцкия телевизионен канал Мега шефът на привативационния фонд окачествил като "емпирична" оценката на правителството през 2010 г. за приходи от 50 млрд. евро от раздържавявания. Той изтъкнал, че тройката представители от ЕС, ЕЦБ и МВФ, са разбрали, че тази цел е непостижима, тъй като условията на пазара са много по-неблагоприятни, отколкото преди две години. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com