Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция с нова запазена марка - мустаците

30 януари 2013, 12:52 часа • 16999 прочитания

Турция е известна по цял свят със своите бани, кафе и сладкиши, но страната е на път да добави още един отличителен белег в своя списък – мустакът.

Мустаците остават признат белег за мъжественост в Турция и в Близкия изток при това до такава степен, че някои мъже, които по природа не са толкова окосмени, търсят услугите на турски козметични хирурзи, които се занимават с присаждане на мустаци, предаде АФП.

Един от тези специалисти е Селагатин Тулунай, който има процъфтяваща частна клиника. Някога той е бил специалист в присаждането на коса, но сега мустаците са много по-търсени.

„Занимавам се с присаждане на мустаци от три години. Много мъже идват и казват, че са собственици на големи компании, но за да ги приемат сериозно, трябва да имат мустаци”, казва Тулунай.

Само в Истанбул има около 250 клиники, които предлагат присаждане на мустаци и конкуренцията между тях е огромна. Повечето са свързани с туристически компании, които предлагат пълен пакет – операция, хотелски нощувки и взимане от летището. Най-евтините пакети започват от 2000 евро.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес