30 000 в Сао Пауло: Не ни ли чуете, няма да има Мондиал

8904
30 000 в Сао Пауло: Не ни ли чуете, няма да има Мондиал

Нов многохиляден протест срещу провеждането на световното първенство по футбол в Бразилия се състоя в Сао Пауло в четвъртък. Шествието затвори пътища в града, както и магазини, но до сериозни сблъсъци и арести не се стигна, съобщават бразилските медии.

Ето докъде стигнаха технологиите - вижте всички екипи на Мондиала

Остават по-малко от три седмици до началото на големия футболен спектакъл в Бразилия, с основният реквизит за който южноамериканската с...

Протестът събра, по различни данни, между 15 и 32 000 души, недоволни от начина, по който държавата разпределя средствата си и от отношението към бедните и живеещите в неподходящи условия хора.

Мероприятието бе организирано от Движение на бездомните работници (Movimento dos Trabalhadores Sem-Teto), като неговият лидер постави условия пред властите. "Ако не отговорите на нашите изисквания, ще спрем турнира. Ако не уважите нашите права, на 12 юни няма да има откриване. Искаме си парче от баницата, а не трохи. Няма смисъл от провеждане на световно първенство, ако нашите права не се спазват. Имайте предвид, че топката е с хората", заяви Гийерме Булос.

Според данни на общината в Сао Пауло има около 290 000 необитаеми сгради. Въпреки това почти 3,2 млн. жители живеят в неподходящи условия. Това е 30% от над 11-милионния град.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com