Аржентина не се напрегна срещу Босна, би само с 2:1

10667
Аржентина не се напрегна срещу Босна, би само с 2:1

Аржентина не се напрегна срещу Босна и Херцеговина, но започна участието си на световното първенство с победа. Фаворитът за трофея от Мондиал 2014 спечели с 2:1 първия си мач от група "F". Автогол на Сеад Колашинац даде преднина на южноамериканския тим още в 3-ата минута, а Лионел Меси в 65-ата минута добави второ попадение за своя отбор. Ведад Ибишевич пък беше автор на почетното попадение за Босна в 85-ата минута. Аржентинците не показаха кой знае каква класа. Особено през първото полувреме мачът беше дори скучен. Босненците пък оставиха добри впечатления у феновете на футбола и с малко повече късмет в края на мача можеше и да се поздравят с историческа точка.

Мачът започна зле за Босна и Херцеговина. В 3-ата минута след центриране от фаул Марко Рохо отклони топката с глава, а Сеад Колашинац действа неориентирано и засече кълбото в собствената си врата. Така "гаучосите" поведоха с 1:0 съвсем случайно. Този факт очевидно успокои южноамериканците и те решиха, че мачът ще бъде като тренировка за тях.

Смелост цари в лагера на Босна - не се притесняват от Меси и компания

Босненските национали очакват нямат търпение да направят дебюта си на световно първенство и учудващо не се притесняват от съперника - Л...

Балканският тим обаче показа характер и в следващия четвърт час стоеше по-добре на терена. В 13-ата минута Мисимович изведе перфектно Хайрович в наказателното поле, но нападателят не успя да овладее топката и вратарят Серхио Ромеро излезе и изби. След това "сините" опитаха и няколко центрирания по посока вратата на съперника, но липсваше завършващият удар.

Постепенно и Аржентина се посъбуди и в 31-ата минута Макси Родригес стреля от дистанция над вратата. Веднага след това Хавиер Масчерано тества рефлексите на Асмир Бегович с нов бомбен шут, но стражът показа, че е напълно съсредоточен и спаси. Босна пък отговори с хубава атака и изстрел на Един Джеко над вратата.

Второто полувреме започна с натиск на Босна и Херцеговина. В 50-ата минута прекрасен удар на Хайрович беше спасен с вещина от Ромеро. След това нападателят отново тества вратаря на Аржентина, но той отново беше на мястото си.

В 65-ата минута Лионел Меси най-накрая показа невероятното си класа. Той тръгна от центъра на терена, направи двойно подаване с Гонсало Игуаин и стигна до наказателното поле, където отправи удар. След него топката се отби от гредата и се търкулна зад голлинията - 2:0.

В 85-ата минута обаче Босна дочака своя шанс. Ведад Ибишевич беше изведен на скорост, чукна топката под плонжа на вратаря и направи резултата 2:1. Това беше първо попадение за младата държава на световни първенства.

Домакинска атмосфера за Босна и Херцеговина срещу Аржентина

Отборът на Босна и Херцеговина ще се чувства като у дома си на легендарния стадион "Маракана" тази вечер в дебютния двубой на отбора на...

СТАТИСТИКА:

Мач от група "F"

АРЖЕНТИНА - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 2:1

1:0 Сеад Колашинац 3-автогол

2:0 Лионел Меси 65

Селекционерът на Босна: Аржентина, Меси, Маракана - това е нещо невероятно

Селекционерът на Босна и Херцеговина - Сафет Сушич, е убеден, че футболистите му ще дадат най-доброто от себе си в предстоящия мач от М...

2:1 Ведад Ибишевич 85

АРЖЕНТИНА: Серхио Ромеро, Пабло Сабалета, Федерико Фернандес, Есекил Гарай, Маркос Рохо, Макси Родригес (46 - Гонсало Игуаин), Хавиер Масчерано, Анхел ди Мария, Лионел Меси, Уго Кампаняро (46 - Фернандо Гаго), Серхио Агуеро (87 - Лукас Билия)

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Асмир Бегович, Менсур Муйджа (69 - Ведад Ибишевич), Емир Спахич, Сеад Колашинац, Ермин Бичакчич, Изет Хайрович (71 - Един Вишча), Мухамед Бешич, Миралем Пянич, Звиездан Мисимович (74 - Харис Медунанин), Сенад Лулич, Един Джеко

Съдия: Жоел Агилар (Салвадор); Уилям Торес (Слвд) и Хуан Сумба (Слвд)

Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро, Бразилия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com