Бразилия оцеля в рулетката на дузпите и е на 1/4-финал

12621
Бразилия оцеля в рулетката на дузпите и е на 1/4-финал

Бразилия оцеля в рулетката на дузпите и е на 1/4-финал на домакинския си Мондиал. Селесао отстрани Чили с общ резултат 4:3. Редовното време и двете продължения от по 15 минути заврършиха при резултат 1:1. Дузпите селекцията на Луис Фелипе Сколари спечели с 3:2. Двете попадение в редовното време отбелязаха Давид Луис в 18-ата и Алексис Санчес в 32-ата минута.

Съперниците водиха голяма битка на терена, която на моменти оставяше футбола на заден план, и в крайна сметка Селесао се поздрави с победата, благодарение и на сериозна доза късмет. Герой за тима на Луис Фелипе Сколари стана вратарят Жулио Сезар, който отрази ударите на Маурисио Пиния, Алексис Санчес и Гонсало Хара при дузпите, за да класира тима си.

Резултатът беше открит в 18-ата минута, когато при едно изпълнение на корнер Тиаго Силва отклони топката към задната греда, където Давид Луис в прати в мрежата. В 32-ата минута обаче Чили изравни. След едно изпълнение на тъч бразилците сбъркаха и Хълк подаде топката на Едуардо Варгас, който веднага я прати към Алексис Санчес, който успя да я вкара в мрежата с премерен удар.

Като цяло през първата част Бразилия бе доста по-активният тим на терена, като на няколко пъти Неймар излизаше на чисти позиции, но не успя да вземе най-правилното решение, за да отбележи. Вратарят на Чили Клаудио Браво пък изби няколко опасни далечни удара, дело на Марсело и Дани Алвеш.

В 55-ата минута гол на Хълк в полза на Бразилия бе отменен. При един дълъг пас нападателят овладя топката и я прати в мрежата, но при спирането на кълбото си помогна с ръка и съдията отсъди фаул.

В началото на втората част чилийците бяха по-активният тим и можеха да стигнат до втори гол в 65-ата минута, когато след отлична комбинация Арангис се озова на стрелкова позиция, но Жулио Сезар показа страхотен рефлекс и спаси Селесао. В последните десет минути Бразилия наложи натиск и опита да стигне до успеха в редовното време и на два пъти бяха близо го гола. Първо Неймар не успя да вкара с глава, а след това диагонален удар на Хълк бе избит от Браво.

В двете продължения съперниците опитваха да се надлъгват, но бяха предпазливи. Умората си каза думата и темпото на игра спадна. В 120-ата минута обаче Чили имаше отлична възможност да срази съперника. Тогава Пинийя нацели гредата зад Сезар след отлична контраатака. Така се стигна до дузпите, в които късметът беше на страната на домакините и те продължават на 1/4-финал, без да впечатляват с играта си.

СТАТИСТИКА:

1/8-финал на световното първенство

БРАЗИЛИЯ - ЧИЛИ 1:1

1:0 Давид Луис (18)
1:1 Санчес (32)

ПРИ ДУЗПИТЕ:
1:0 - Давид Луис (Бразилия) вкарва
1:0 - Пинийя (Чили) пропуска
1:0 - Вилиан (Бразилия) пропуска
1:0 - Санчес (Чили) пропуска
2:0 - Марсело (Бразилия) вкарва
2:1 - Арангис (Чили) вкарва
2:1 - Хълк (Бразилия) пропуска
2:2 - Диас (Чили) вкарва
3:2 - Неймар (Бразилия) вкарва
3:2 - Хара (Чили) пропуска

БРАЗИЛИЯ: 12. Жулио Сезар, 2. Даниел Алвес, 3. Тиаго Силва, 4. Давид Луис, 6. Марсело, 5. Фернандиньо (16. Рамирес), 11. Оскар (19. Вилиан), 17. Луис Густаво, 7. Хълк, 9. Фред (21. Жо), 10. Неймар

ЧИЛИ: 1. Клаудио Браво, 4. Маурисио Исла, 17. Гари Медел (13. Хосе Рохас), 18. Гонсало Хара, 2. Еухенио Мена, 20. Чарлс Арангис, 21. Марсело Диас, 5. Франсиско Силва, 8. Артуро Видал (9. Маурисио Пиния), 7. Алексис Санчес, 11. Едуардо Варгас (16. Фелипе Гутиерес)

Жълти картони: Хълк, Луис Густаво, Жо, Даниел Алвес (Бразилия); Еухенио Мена, Франсиско Силва, Маурисио Пиния (Чили)

Съдия: Хауърд Уеб (Англия); Майкъл Мъларки, Дарън Кан (Англия)

Стадион: "Минейрао", Бело Оризонте, Бразилия

 

Неймар: Пеле ме спаси от Челси

Британското издание "Дейли Мейл" публикува част от автобиографията на Неймар, от която се разбира, че родителите му са се бояли за живо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com