Какви артисти! Светът намрази Бразилия след криминално съдийско рамо още в първия мач

28050
Какви артисти! Светът намрази Бразилия след криминално съдийско рамо още в първия мач

Бразилия настрои футболния свят срещу себе си със скандална съдийска подкрепа още в първия мач от Световното. Японецът Нишимура отсъди дузпа за театрално изпълнение на Фред в 71-вата минута срещу Хърватия. Криминалното решение доведе до гол на Неймар, който реши мача, завършил 3:1. Бразилия показа незадоволителна игра и се поздрави с неособено заслужен успех срещу бойките хървати.

ВИЖ ТУК ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА БРАЗИЛИЯ - ХЪРВАТИЯ!

Уругвайска легенда предрече ново "Мараканасо", този път от кръвния враг

Бившият нападател на Уругвай Енцо Франческоли е на мнение, че отборът на Аржентина може да хвърли в шок цяла Бразилия, побеждавайки ги ...

Бразилия започна с 4-2-3-1. В защита Сколари нареди плашещата четворка Марсело-Давид Луис-Тиаго Силва-Дани Алвеш, пред тях бяха Паулиньо, Оскар и Густаво, а в атака Хълк, подпомаган от Неймар и Хълк. На тях Нико Ковач противопостави Плетикоса, Вършалко, Ловрен, Чорлука, Сърна; Ракитич, Модрич, Перишич, Ковачич; Олич и Йелавич. Острието Марио Манджукич бе наказан за този мач.

60 000 по трибуните полудяха при излизането на бразилците, които се появиха на терена, хванати рамо за рамо. Емоционалните бразилци едва се сдържаха по време на химна и веднага стана ясно, че ни очаква изключително емоционален шампионат. В ложата бяха президентът на ФИФА Сеп Блатер и бразилският президент Дилма Русеф, която бе посрещната с освирквания от част от стадиона. Преди да започне мачът пък бяха хвърлени в небето три бели гълъба като послание за мир.

Хърватия показа още в първата минута, че не е обречен. Матео Ковачич отправи хубав удар, който премина покрай дясната греда на домакините. В 6-ата минута Бразилия изпълни пряк-свободен удар отляво, след който топката стигна до Давид Луис, но неговият удар с глава бе слаб и Плетикоса спаси.

В 7-ата минута Хърватия пропусна отлично положение. Перишич центрира отдясно и Ивица Олич успя да стреля с глава, а топката мина на сантиметри от гредата.

В 11-ата минута Хърватия шокира домакините. Гостите направиха отлична атака, при която Ивица Олич напредна по лявото крило, пусна добре към Йелавич, той засече топката, а Марсело я довкара в собствената си врата - 0:1 и леден душ за 60 000 на "Арена Коринтианс". Първи автогол за Бразилия на световни финали.



В 15-ата минута Бразилия организира отлична контраатака, но Фред и Неймар се разминаха с пас, успореден на голлинията.

Бразилия овладя инициативата и стегна обръча около вратата на Хърватия в търсене на изравнителен гол. Южноамериканците стигнаха до хубав удар на Паулиньо, париран от Плетикоса. Особено активни бяха бековете Марсело и Дани Алвеш, които без да се замислят оголваха зоните си.

В 22-ата минута Неймар проби отдясно и прати топката много опасно в наказателното поле, където хърватската защита изби, а топката бе посрещната от Оскар, чийто страхотен шут бе майсторски спасен от Плетикоса.

В 27-ата минута Неймар удари с лакът Лука Модрич, но се отърва само с жълт картон. Играчите на Хърватия скочиха с апели за червен картон, но китайския съдия Ничимура реши да не разгневява ядосаните бразилци.

В 29-ата минута останалият на терена Неймар взе нещата в свои ръце. Той напредна добре през центъра и с хубав удар прати топката изключително точно до лявата греда на Плетикоса и след това в мрежата. Стадионът полудя - 1:1.



В 42-ата минута зрителите за първи път видяха едно от нововъведенията на това първенство - при пряк-свободен удар съдията маркира мястото, на което да застане стената със специален спрей. Неймар обаче стреля в нея и пропиля добър шанс.

Бразилия започваше с победа последните си 8 участия на световно първенство. С надежда за продължаване на традицията "селесао" започна второто полувреме. Хърватия обаче не допусна сериозен натиск в началото на частта. Играта на Бразилия отново не бе достатъчно убедителна, подобно на последната контрола срещу Сърбия.

Хърватия разиграваше много грамотно и уби ритъма на мача. Сколари се опита да събуди своите, заменяйки бледия Паулиньо с Ернанес.



И когато нещата за Бразилия зациклиха, се случи очакваното, за което светът говори от месеци. Японският съдия Юичи Нишимура отсъди скандална дузпа в полза на Бразилия за изключително грозна симулация на Фред. Хърватите побесняха, но решението бе окончателно. От 11-те метра Неймар изпълни лошо, Плетикоса стигна до топката, но тя все пак влезе във вратата - 2:1. Бразилия вече бе антипатична на неутралния зрител. Най-противната част на световните първенства - вечното бутане на домакина, бе факт още в първия мач.

Платини нападна Блатер часове преди началото на Световното

Президентът на Европейската футболна централа Мишел Платини заяви, че не подкрепя кандидатурата на Сеп Блатер за президент на ФИФА. Шве...



В 77-ата минута Давид Луис стреля опасно с глава след центриране на най-добрия в мача - Оскар. В 83-ата минута съдиите бе отменен гол на Хърватия за нарушение на Ивица Олич срещу вратаря Жулио Сезар.

В последната минута Оскар увенча отличното си представяне с последния гол в двубоя. Халфът напредна отлично при контраатака и с боц прати точно топката до дясната греда на Плетикоса.

Първи три точки за Бразилия, а Хърватия определено демонстрира класа, която да изведе тима до второто място в групата.

ВИЖ ТУК ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА БРАЗИЛИЯ - ХЪРВАТИЯ!

СТАТИСТИКА:

Среща от група А

БРАЗИЛИЯ - ХЪРВАТИЯ 3:1

0:1 Марсело 11-авт.
1:1 Неймар 29
2:1 Неймар 70-д.
3:1 Оскар 91



Бразилия: Жулио Сезар, Марсело, Давид Луис, Тиаго Силва, Даниел Алвеш, Луис Густаво, Оскар, Паулиньо (63 Ернанеш), Хълк (68 Бернард), Неймар (88 Рамирес), Фред
Селекционер: Луиш Фелипе Сколари

Хърватия: Плетикоса, Вършалко, Чорлука, Ловрен, Сърна, Перишич, Ракитич, Модрич, Ковачич (61 Брозович), Йелавич (78 Ребич), Олич
Селекционер: Нико Ковач

Главен съдия: Юичи Нишимура
Жълти картони: Неймар, Густаво (Б) ; Чорлука, Ловрен (Х)

Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Пауло

Вещер №1 на Мексико предрече шампиона и провал за Меси

Маговете от цял сят се надпреварват да дадат своите прогнози за това как ще се развие започващото днес световно първенство в Бразилия. ...

ВИЖ ТУК ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА БРАЗИЛИЯ - ХЪРВАТИЯ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com