Коста Рика се добра до равен срещу Ирландия в контрола

5864
Коста Рика се добра до равен срещу Ирландия в контрола

Коста Рика се добра до 1:1 срещу Ирландия в последната си проверка преди старта на Световното първенство в Бразилия. По този начин участникът в група D тръгва към турнира със само една победа в контролите, които изигра след като си гарантира класирането за Мондиала през октомври миналата година.

Срещу Ирландия за пореден път си проличаха трудностите в отбрана за костариканците, които инкасираха гол още в 18-та минута. Марк Уилсън центрира от крилото към Кевин Дойл, чийто удар с глава ве невъзможен за париране за вратаря Кейлор Навас.

Колумбия разби Йордания в последната си контрола преди Световното

Колумбия завърши подготовката си за Мондиал 2014 с изразителна победа срещу Йордания - 3:0. Мачът се игра в Буенос Айрес, а головете за...

В 41-вата минута контролата бе на път да се превърне в истински кошмар за Коста рика, когато защитникът Джанкарло Гонсалес си изкара глупав червен картон.

Въпреки численото неравенство „тикос“ хвърлиха доста усилия, за да се върнат в мача и в крайна сметка успяха. В 64-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа и Келсо Борхес не сбърка от бялата точка.

Две минути по-късно ирландците профукаха чудесен шанс отново да излезе напред, след като и за тях бе отсъден наказателен удар. Ветеранът Роби Кийн обаче не се справи добре с шута от 11-те метра и вратарят Патрик Пембъртън отрази.

Две минути преди края на редовното време срещата бе прекъсната временно, след като фен нахлу на терена и се пробва да прегърне звездата на Коста Рика Брайън Руис. След последния съдийски сигнал още няколко привърженици опитаха да си пробият път през стюардите, които обаче ги удържаха.

Хърватия победи само с 1:0 Австралия

Тимът на Хърватия записа победа в последната си контрола преди началото на Мондиала, като се наложи над Австралия с 1:0. Никица Йелавич...

За Коста Рика Световното първенство стартира на 14 юни, когато е мачът с Уругвай.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com