Красота! Франция вече не е "скрит" фаворит след 5:2 срещу Швейцария

12804
Красота! Франция вече не е "скрит" фаворит след 5:2 срещу Швейцария

Франция задава модата на това световно първенство. Играчите на Дидие Дешан изиграха втори отличен мач и разгромиха Швейцария с 5:2. Атакуващ, разнообразен и безмилостен. Такъв бе френският тим тази вечер. По този начин французите на практика се класираха на осминафиналите на турнира. Швейцария ще решава бъдещето си в последния мач срещу Хондурас.

Дидие Дешан започна с двама нападатели в стартовия състав, но това не означаваше промяна на схемата 4-3-3. Просто Карим Бензема бе изнесен отляво на тризъбеца в атака, докато Оливие Жиру влезе в ролята на централен нападател. Муса Сисоко пък замени Пол Погба в стартовия състав. Отмар Хитцфелд от своя страна заложи на резервите-голмайстори от мача с Еквадор - Сеферович и Мехмеди.

Двубоят започна двуостро, като първите няколко минути, както и последните, бяха единствените, в които Швейцария бе достоен опонент.

Карим Бензема започна канонадата си още в петата минута с удар покрай вратата. В 7-ата минута последва неприятен удар на Оливие Жиру с крак в лицето на Стив фон Берген, като му отвори аркада и се наложи медиците да го шият на игрището. Впоследствие защитникът  бе заменен от Филип Сендерос, като не можеше да държи окото си отворено. Тази принудителна промяна в централната защита на Швейцария веднага се отрази негативно.

В 17-ата минута Матьо Валбуена центрира от корнер, Оливие Жиру намери отлично топката и я прати в горния ляв ъгъл на Диего Беналио, който успя да я закачи, но не и да предотврати гола - 1:0.

Франция удари повторно в следващата атака и до голяма степен реши мача. "Петлите" отнеха топката в центъра на терена, тя стигна до Бензема, който намери Матуйди вляво, а той с точен удар покрай Беналио взриви френските фенове на "Арена Фонте Нова" в Салвадор. Вратарят определено носеше вина за гола.

Тази Франция плашеше. Стегната, самоотвержена игра, с огромно желание за победа. Представяне, което рязко контрастира на показаното от Англия и Испания. От този отбор на "петлите" определено има какво да се научи.

В 28-а минута Гранит Шака все пак отбеляза във вратата на Франция, но бе в засада. В 30-ата минута Джердан Шакири стреля опасно отляво, топката обаче придоби траектория по скоро като на центриране, а нито един играч на Швейцария не успя да я засече.

В 31-ва минута Франция спечели дузпа след отлична контраатака. Карим Бензема напредна сам отляво и когато вече бе затворен, Йоан Джуру направи безкрайно глупаво нарушение за което Бьорн Куйперс парвилно отсъди дузпа. Вратарят Беналио спаси удара на Бензема от бялата точка, а при добавката Йоан Кабай направи невъзможното и уцели градата на празната врата.

И ако контрата от 31-вата минута бе отлична, то тази в 41-вата бе като за учебник. Швейцария изпълни корнер, но топката попадна във французите. Защитникът Рафаел Варан показа брилянтната си техника и със страхотен пас изведе Оливие Жиру, той напредна отляво и пусна пас на празна врата към Валбуена - 3:0

Минута след това невероятна атака на Франция - Матуйди премина през трима в центъра на терена, а след това топката стигна до Валбуена, който стреля от движение, вратарят Беналио най-накрая направи спасяване.

След почивката Франция остави шанс на швейцарците да покажат какво могат. Като че ли Дешан искаше да тества и защитата си. Тя също бе на ниво. Притеснителна обаче е травмата на Мамаду Сако, който бе заменен от Лоран Косчелни.

След двайсетина минути в който Франция остави "кръстоносците" да поиграят, нещата отново влязоха в познатото русло и резултатът не закъсня.

В 67-ата минута влезлият като резерва Пол Погба пусна перфектен пас към Карим Бензема в наказателното поле, той бе изпуснат от Сендерос и не пропусна отново да покаже головия си удар за да направи резултата 4:0. Защитата на Швейцария бе като швейцарско сирене.


Франция започна да бродира нови брилянтни атаки и в 73-ата минута резултатът вече бе стряскащ - 5:0. Голът реализира Муса Сисоко с техничен удар отдясно от границата на наказателното поле. Играчите на Дешан изпуснаха още няколко положения в следващите минути.

В 81-вата минута резервата Блерим Джемайли отбеляза заслужен гол на базата на представянето си. Той стреля от пряк свободен удар от около 30 метра, топката мина под стената и влетя в долния десен ъгъл на Лорис за 1:5.

Головото шоу не спираше и в 87-ата минута Швейцария вкара нов красив гол. Гьокхан Инлер пусна страхотен пас към Гранит Шака и играчът на Борусия (Мьонхенгладбах) от воле реализира. Поводи за размисъл за Дидие Дешан след излизането на Мамаду Сако от игра.


До края на мача Йоан Кабай си изкара жълт картон и ще пропусне последния мач срещу Еквадор. В последната атака французите вкараха шести гол след много красив удар на Бензема, но се оказа, че съдията Куйперс секунди преди това е свирил последния съдийски сигнал. Франция е със шест точки, докато Швейцария остава с три.

СТАТИСТИКА:

ШВЕЙЦАРИЯ - ФРАНЦИЯ 2:5


0:1 Жиру 17
0:2 Матуйди 18
0:3 Валбуена 40
0:4 Бензема 67
0:5 Сисоко 73
1:5 Джемайли 81
2:5 Джака 87

ШВЕЙЦАРИЯ
: Беналио, Лихтщайнер, Фон Берген (8 Сендерос), Родригес, Джуру, Инлер, Шака, Бехрами (46 Джемайли), Шакири, Сеферович (69 Дърмич), Мехмеди
СЕЛЕКЦИОНЕР: Отмар Хитцфелд

ФРАНЦИЯ: Лорис, Дебюши, Варан, Сако (66 Косиелни), Евра, Кабай, Сисоко, Валбуена (82 Гризман), Матуйди, Бензема, Жиру (63 Погба)
СЕЛЕКЦИОНЕР: Дидие Дешан

Главен съдия: Бьорн Куйперс
Жълт картон: Кабай (Ф)

Прогноза: Швейцария - Франция

Франция показа впечатляваща игра срещу Хондурас, но днес ще има по-адекватен съперник на пътя си. Сигналите от Дидие Дешан и компания с...

Стадион: Арена Фонте Нова, Салвадор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com