Късна драма, гол с корем, контузен Роналдо и страхотно 2:2 между САЩ и Португалия

15839
Късна драма, гол с корем, контузен Роналдо и страхотно 2:2 между САЩ и Португалия

САЩ и Португалия завършиха 2:2 в драматичен мач в Манаус. Кристиано Роналдо и компания не взеха поправителния след резила срещу Германия, но по чудо се спасиха от отпадане след гол в последната секунда. След този резултат всичко в тази група ще се решава в заключителния кръг.

В жегата в Манаус Пауло Бенто започна с някои промени в сравнение с тежката загуба от Германия - на вратата Бето стартира вместо Руй Патрисио, наказаният Пепе бе заменен от Рикардо Коща, контузеният Коентрао от Алмейда, а в атака Уго Алмейда бе заменен от Елдер Пощига. Юрген Клинсман остави Джоузи Алтидор резерва, като в предни позиции бе единствено атакуващият полузащитник Клинт Демпси.

Битката за второто място в тази група започна равностойно. Много бързо обаче САЩ направи недопустима грешка. В петата минута Мигел Велосо центрира отляво, Джеф Камерън изби много нескопосано и топката стигна до Луиш Нани, който без проблем реализира за 1:0. Много важен гол, дошъл от нищото.

Въпреки че поведе в резултата, в следващите минути Португалия не защити ролята си на фаворит в мача. САЩ пое инициативата и опасностите пред Бето започнаха.

Фабиан Джонсън нахлу опасно отдясно в 10-ата минута, но ударът му рикошира в корнер. След това Клинт Демпси стреля опасно от фаул в 13-ата над вратата.

Пауло Бенто имаше нови проблеми със състава си, след като Елдер Пощига получи разтежение и бе заменен от Едер в 16-ата минута.

САЩ продължаваше да играе по-добре и Майкъл Брадли пробва хубав удар  24-ата минута, профучал на сантиметри над вратата

В тези минути на носителят на "Златната топка" и звезда на Португалия Кристиано Роналдо само прическата му бе на ниво. Играчът на Реал (Мадрид) в общи линии бе незабележим на терена може би и поради все още мъчещата го травма.

И Джърмейн Джоунс пробва удар за САЩ, а Кристиано Роналдо най-накрая се появи в обектива след хубав изстрел в 36-ата минута.

В последните минути на полувремето Португалия леко се активизира и след хубава контра в 42-ата Роналдо намери Нани, но ударът му е спасен от Тим Хауърд. Полувремето завърши с безобразен удар на Кристиано Роналдо от много удобен фаул на около 25 метра.

Втората част започна с поредната принудителна смяна за Португалия в турнира. Младият талант Вилиам Карвальо замени Андре Алмейда. Това наложи тактически промени в състава на Пауло Бенто. Велосо застана на левия бек, а Карвальо заигра в центъра на терена.

Резервата Едер напомни, че е на терена с удар в 48-ата минута, но неточен. САЩ отвърна с хубав пробив на Фабиан Джонсън, който пробва центриране, но се получи неприятен рикошет, който накара Бето да се намесва решително.

В 55-ата минута САЩ изпусна невероятно положение. Джонсън направи пореден пробив отдясно, Бето излезе да го посрещне, но бе преодолян, американецът подаде към Майкъл Брадли, пред когото зееше празната, врата, но той стреля в застаналия на голлинията Рикардо Коща!

Португалия незнайно защо прие играта в собствената си половина и голът се печеше. В атака европейците не успяваха да направят нищо, което будеше сериозни въпросителни около шансовете им в турнира.

Кристиано Роналдо продължи с посредствените си изяви, когато в 63-ата минута се откъсна сам отдясно, но в близост до вратата стреля много неточно.

Джърмейн Джоунс без да е носител на "Златната топка" показа много по-добър мерник минута по-късно и изравни резултата. След корнер топката стигна до полузащитника, който смени рязко посоката и препарира Бето с изключително точно изпълнение - 1:1.


Португалия живна и Нани напредна опасно в 66-ата минута, центрирането му стигна до Мейрелеш, чийто удар бе спасен от Хауърд. Двата отбора започнаха надлъгването отначало.

В 82-ата минута САЩ нанесе съкрушителния си удар. Йедин проби отдясно и подаде към Брадли, той стреля, ударът му бе блокиран и стигна до Зуси отляво, който от своя страна прати центриране към Клинт Демпси, който с корем прати топката във вратата, а Бруно Алвеш беше покрил засадата.

В добавеното време Кристиано Роналдо прати страхотен пас към Силвестре Варела и той с глава реализира, спасявайки своя тим от отпадане. Португалия заслужаваше това само заради опита на Кристиано Роналдо да завърши мача с контузия, но не и заради цялостното си представяне в мача, което отново бе бледо.

Трима пропускат мача на Португалия със САЩ

В навечерието на мача със САЩ в състава на Португалия тренираха 19 футболисти, съобщава "A Bola". Селекционерът на тима Пауло Бенто ням...

След този резултат Германия е лидер в групата с 4т., същият актив има САЩ, Гана и Португалия са с 1т. Срещите от последния кръг са САЩ - Германия и Гана - Португалия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com