Марчело Липи: Германия ще стане Световен шампион

9828
Марчело Липи: Германия ще стане Световен шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

Марчело Липи, селекционерът, който изведе Италия до световната титла през 2006 г., предполага, че за първи път тим от Европа може да спечели Световно първенство извън континента.

Повечето анализатори, букмейкъри и фенове считатт, че основният фаворит е домакинът Бразилия, но според Липи големият недостатък на Селесао е липсата на опит.

Дешан: На всички ни е много мъчно за Рибери, но трябва да продължим напред

Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде пресконференция, след като страната бе застигната от лошата вест, че голямата звезда на тима ...

"Съставът на Бразилия е прекалено млад", изтъкна специалистът.

"Естествено е, че бразилците имат страхотни качества, както е било винаги, но са твърде млади. Опитът на Сколари ще е от изключително значение. Той ще трябва да балансира нещата и да помогне на Неймар и останалите да издържат на чудовищното напрежение на терена и извън него. Бразилия играе у дома си и всичко, освен краен успех, ще е катастрофа. Тази ситуация никак не е приятна."

 Самият Липи залага на Германия.

"Мисля, че за първи път в историята европейски отбор ще спечели титлата в Южна Америка. Бих искал това да е Италия, но съм суеверен и не давам никакви прогнози за адзурите. Затова казвам, че шампион ще е Германия. Тази мисъл ми се върти в главата още от световното клубно първенство в Мароко, когато начело на Гуанджоу се изправих срещу Байерн на Гуардиола. Тогава ми направи впечатление как страхотните футболисти, които спечелиха всичко с Юп Хайнкес, под ръководството на Пеп добавиха ново измерение в играта си, що се касае до отнемането и владеенето на топката. Немците са фантастични, те са моят фаворит. Слагам ги на първо място, следвани от Франция, след което идват Бразилия, Испания и Аржентина"

Шаби Алонсо: Излизам срещу Холандия

Един от най-силните полузащитници в света - Чаби Алонсо - успокои Испания, като се включи пълноценно в последната тренировка преди конт...

"Дешан разполага с големи играчи като Бензема, но и с мощта на млади таланти като Погба. Очаквам много от Петлите. Очаквам Меси да е изключително мотивиран, защото вероятността да приключи кариерата си без световна титла ще го пришпорва. Освен звездното нападение аржентинците разчитат и на невероятния Ди Мария."

"Испания си остава суперсила. Неслучайно три от четирите финалиста в ШЛ бяха от Примера. Дел Боске може да е сигурен, че когато залогът скочи до небето, неговите играчи няма да трепнат. Испания може да влезе в топ 4 на турнира. Важен е мачът с Холандия в групата, защото заелият второто място ще се срещне с Бразилия на осминафиналите. Всъщност това е двубой на пряко отстраняване още в груповата фаза."

Липи изрази абсолютната си увереност, че Италия ще се класира напред, въпреки провала срещу Люксембург.

"Забравете последната контрола, тя не значи нищо. Ще продължим напред, въпросът е кое от двете места ще заемем, защото е важно да не се срещаме с Бразилия преди финала. По-силни сме от англичаните. Вярно е, че на европейското ги бихме след дузпи, но те помнят, че ги надиграхме напълно в редовното време и продълженията", заяви Липи.

Нуно Гомеш: Липсата на Роналдо няма да ни се отрази

Бившият голмайстор на Португалия Нуно Гомеш заяви, че националният тим може да достигне до запомнящо представяне в Бразилия и без звезд...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com